van der Horst

Zandvoort: AUGUST by NGT behaalt polepositie en twee podiumplaatsen in de derde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux

De Nederlandse duinen aan de Noordzee en autosport, dan weet iedereen dat het om het spectaculaire en snelle circuit van Zandvoort gaat. Die Nederlandse gemeente was de gastplaats voor de derde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux en uiteraard tekende ook AUGUST by NGT present en dat met Glenn Van Parijs en Benjamin Paque in de beide Porsche 911 GT3 Cup. De jonge Luikenaar tekende tijdens de kwalificaties voor een polepositie en een tweede startplaats op de startgrid en gaf zo meteen zijn visitekaartje af bij zijn terugkeer in het kampioenschap. Paque sloot het weekend af met een tweede stek en een zege bij de rookies, na een meer complexe eerste wedstrijd. Glenn Van Parijs kende een omgekeerd scenario, met een podium op zaterdag, maar een opgave op zondag. Desondanks blijft de Limburger tweede in het kampioenschap en staat AUGUST by NGT nog steeds aan kop in het teamkampioenschap.
Na Hockenheim, waar Bertrand Baguette in de Porsche met startnummer #92 plaatsnam, was het dus terug de beurt aan Benjamin Paque om het team AUGUST by NGT te vervoegen. De jonge Luikenaar was na moeilijke races in de Porsche Supercup en de Franse Porsche Carrera Cup uit op een nieuwe start en die kwam er in Zandvoort. Tijdens de kwalificaties was hij goed voor een polepositie voor de eerste race en een tweede startplek voor de race op zondag.
 
Ik ben ontzettend blij met het resultaat, want de voorbije weken waren inderdaad wat moeilijker”, lachte de student die in Tongeren schoolloopt. “Het goede resultaat hier geeft me vertrouwen voor dit weekend en het bewijst dat de snelheid er zeker is.” Glenn Van Parijs zette de zesde en vierde tijd neer.
 
Van Parijs wordt derde in eerste race
 
Jammer genoeg verloor Benjamin Paque vlak na de start een aantal plaatsen, waardoor hij zijn polepositie niet kon verzilveren. Na een inhaalrace tikte hij alsnog als tiende aan. Glenn Van Parijs reed ondertussen een sterke race en klom van zes naar drie in een wedstrijd die jammer genoeg vroegtijdig zou eindigen.
 
Ik red inderdaad de meubelen, maar zonder de safety car en de rode vlag, had er misschien nog meer ingezeten”, aldus de Hasselaar. “Ik had liever vooraan geëindigd, maar gezien mijn startplaats op een circuit waar inhalen geen cadeau is, ben ik nog relatief tevreden met de derde plaats.”
 
Podium voor Paque in tweede race
 
Na een kanonstart van Glenn Van Parijs, waarbij hij meteen van vier naar één leek door te schuiven, ging het evenwel mis voor de vicekampioen van 2022 en meteen zat zijn wedstrijd erop. “Jammer, maar gelukkig pakt zijn directe rivaal in de titelstrijd ook weinig of geen punten en dus gaat die strijd in de tweede helft van het seizoen verder. Dit weekend is niet geëindigd zoals we gehoopt hadden, maar in Assen gaan we er weer vol tegenaan”, aldus teammanager Marc Maton.  
 
In een race die weer bol stond van de incidenten en onderbrekingen, reed Benjamin Paque ondertussen erg sterk en matuur. De Luikenaar eindigde als tweede in het klassement en won ook het klassement bij de rookies, een prima afsluiter van het weekend. “Mijn resultaat is uiteraard erg bemoedigend en bovendien help ik het team om bovenaan de ranking in het teamklassement te blijven staan.
 
AUGUST by NGT kende dus een bewogen weekend met hoogtes en laagtes, maar de beide Porsche 911 GT3 Cup waren opnieuw in alle sessies vooraan te vinden, een duidelijk bewijs van de kunde van het team in de hoogstaande en internationale competitie die de Porsche Carrera Cup Benelux ondertussen is. De volgende afspraak van de snelste merkencup van Benelux is op 12 en 13 augustus in Assen (NL).

AUGUST by NGT Press 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op maandag 26 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons