van der Horst

Zandvoort: BMW Racing Cups beleven zomers weekend aan de Noordzee

GD Sport - BMW Clubsport
GD Sport - BMW Clubsport
Dit weekend waren de Belgische autosportseries te gast op Circuit Zandvoort, nog steeds een zeer mooie en legendarische omloop, gelegen in de duinen aan de Noordzee. Onder hen waren ook de BMW Racing Cups, een competitie die stilaan tot de vaste waarden in het Belgische autosportland behoort. De wedstrijd was naar goede gewoonte weer enorm intens, met zeges voor Buffet-Buffet en Donniacuo-Donniacuo-Philips in respectievelijk de BMW M235i Racing Cup en BMW Clubsport Trophy
Offenga Racing - BMW Clubsport Trophy
Offenga Racing - BMW Clubsport Trophy
De wedstrijd werd opnieuw verreden samen met de BGDC 100 Series en ditmaal was de race er één van 200 minuten of 3 uur en 20 minuten. Dat de BMW Clubsport Trophy niet alleen een erg betaalbare competitie is, ideaal voor beginners, echte amateurs en jong geweld uit de karting, maar ook een erg competitieve serie, met strijd van start tot finish, werd ook in Nederland nog maar eens duidelijk. Na afloop van de 200 minuten durende race, was het verschil tussen de winnaar en de vijfde in de uitslag, amper een ronde. Concreet wil dat zeggen dat wie op het podium wil staan in de BMW Clubsport Trophy, van bij de meet bij de les moet zijn en dat onafgebroken tot aan de finish.

Familiezaken

Podium 2017 Benelux Open Races BMW Clubsport Trophy
Podium 2017 Benelux Open Races BMW Clubsport Trophy
Winst en verlies lagen dus weer zeer dicht bij elkaar en de BMW 325i van GD Sport, met achter het stuur Giovanni en Luigi Donniacuo bijgestaan door het jonge talent Benoit Philips, reed naar de zege. Zij deden dat al eerder, waaronder tijdens de dubbele afspraak in Francorchamps, bij het begin van het seizoen en zijn dan ook nog steeds leiders in het kampioenschap. “We zijn heel tevreden en het was werkelijk vechten tot op de meet”, aldus de winnaars in koor.

STDG Motorsport - BMW Clubsport
STDG Motorsport - BMW Clubsport
Op de meet hadden ze amper 2.428 seconden over op BMW 325i met startnummer 584, de wagen van Giovanni Scamardi en Doriano Marcucci. De BMW 325i van STDG Motorsport, die dus knap tweede werd, had dan weer amper enkele tienden van een seconde bonus op de nummer drie in de eindklassering, de wagen vanMartin Leburton, Denis Dupont en Samuel Lay. De jonge Lay maakte zijn comeback en beleefde de race zeer intens: “Het is goed om terug te zijn en ik heb me supergeamuseerd.

DZ Competition - BMW Clubsport
DZ Competition - BMW Clubsport
Vooraan waren de verschillen zeer klein, maar ook Tom en Guido Werckx moesten weinig tot niets toegeven en kwamen als vierde over de meet. Guido Werckx glunderde, want zijn neefje Tom maakt steeds meer progressie. “Leuk om zo te kunnen racen in familieverband, ik geniet daar echt van en de sfeer hier is echt top.” Op de vijfde plek vonden we vervolgens Steven Dewulf, Jeromy Hessels en Lorenzo Donniacuo.
 
Familiezaken bis
 
Podium 2017 Benelux Open Races BMW M235i Racing Cup
Podium 2017 Benelux Open Races BMW M235i Racing Cup
Vader en zoon Denys en Emilien Buffet wonnen van hun kant de BMW M235i Racing Cup, met in hun zog de broers Hakan en Recep Sari.
 
De BMW Racing Cups gaan nu met zomervakantie en komen terug eind augustus op de omloop van Assen.
 KALENDER 2017
26-27 augustus                      Hansapokal                                        Assen (NL)
30 september-1 oktober          Racing Festival                          Spa-Francorchamps (B)
13-14 oktober                        Westfalentrophy                                Nürburgring (D)
28-29 oktober                        Final Race                                          Zolder (B)

BMW Racing Cups PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 29 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Benelux Open Races.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons