van der Horst

Zandvoort Finale Races: de Wilde kampioen Porsche Sprint Trophy Benelux

John de Wilde - Speedlover
John de Wilde - Speedlover
Na Zolder, Zandvoort en Spa-Francorchamps trok de Porsche Sprint Trophy Benelux voor de vierde en laatste meeting van het seizoen 2021 opnieuw richting Nederland en Circuit Zandvoort. Ook voor dit slotakkoord stonden er drie races op het programma, met twee sprints en een Long Race.
Aan het stuur van zijn Porsche 911 GT3 Cup van Team GP Elite wist Niels Troost beide pole posities te veroveren, telkens voor Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice). De eerste keer was het verschil slechts 58 duizendsten van een seconde, maar enkele minuten later zette Troost nog een betere ronde neer, waardoor het verschil met van Eijndhoven in de tweede kwalificaties opliep naar 999 duizendsten van een seconde.

Op zondag kende de eerste race een bewogen verloop… zelfs nog voor de start was gegeven! Bij het opwarmen van de banden liet Niels Troost zich verrassen, waardoor hij de muur raakte. Opgave meteen voor Troost. Maar dat was niet het laatste voorvalletje. Bij de start schoot Wim Meulders (Speedlover) iets te snel weg en raakte hij Lucas van Eijndhoven. Terwijl de Belg een Drive Through straf moest afwerken, zette de jonge Nederlander een indrukwekkende inhaalrace neer, om op twee ronden van het eind John de Wilde (Speedlover, en de leider van het kampioenschap) de eerste plaats te ontfutselen. Door gebruik te maken van de pech van enkele andere rijders en na aan het stuur van zijn Speedlover Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport overtuigende rondetijden te klokken tikte Benjamin Paque als derde algemeen aan.

Porsche Sprint Trophy Benelux @ Circuit Zandvoort
Porsche Sprint Trophy Benelux @ Circuit Zandvoort
Voor de tweede race was Niels Troost vastbesloten om revanche te nemen, maar hij kon niet verhinderen dat Lucas van Eijndhoven een betere start nam. Iets te goed zelfs, want de wedstrijdleiding smeerde de rijder van JW Raceservice een straf van vijf seconden aan de broek. En hoewel van Eijndhoven als eerste over de finishstreep reed, was het dus toch Niels Troost die op het hoogste podiumtrapje mocht staan. Door als derde te finishten scoorde John de Wilde opnieuw belangrijke punten, voldoende om dan al zeker te zijn van de titel. Achter hem nam Benjamin Paque in de strijd voor de vierde plaats de maat van Rik Renmans, die zijn Porsche 911 GT3 Cup #3 deelt met Wim Meulders. 

In de Long Race nam Lucas van Eijndhoven onmiddellijk de leiding in handen, en domineerde de hele race. Uiteindelijk haalde hij het met 11 seconden voorsprong op Niels Troost. Ook in de Long Race tikte John de Wilde als derde aan, een bevestiging van zijn sterke prestaties en regelmaat die hem de titel in de Porsche Sprint Trophy Benelux 2021 opleverden. Op twaalf races wist hij er vier te winnen en stond hij elf keer op het podium!
 
Ook Lucas van Eijndhoven toonde zich dit jaar heel snel, getuige zijn vijf overwinningen, en eindigt het seizoen als vicekampioen, voor Wim Meulders, Niels Troost en Gilles Smits, die voor de finale jammer genoeg verstek moest geven. 

In de GT4 Divisie is Benjamin Paque de onbetwiste kampioen. Hoewel het hem in de slotfase van het seizoen wat aan concurrentie ontbrak, liet de jonge ex-karter uit Luik in de Porsche Sprint Trophy Benelux een opgemerkt debuut in de grote familie van Porsche-kampioenschappen noteren. We hopen hem snel terug aan het stuur van een race-Porsche te zien. En waarom niet meteen in 2022? 

Porsche Sprint Trophy BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op dinsdag 19 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons