van der Horst

Zandvoort: Haase en Gachet winnen voor Audi - Podium voor Vanthoor

Podium World Challenge Europe Race 2 Zandvoort 2019
Podium World Challenge Europe Race 2 Zandvoort 2019
Christopher Haase en Simon Gachet hebben vandaag in Zandvoort in hun Saintéloc Audi de zondagrace op hun naam geschreven. Haase kon de WRT Audi van Dries Vanthoor bij de start afhouden in de eerste bocht en sloeg daarna een kloof van tien seconden. Zijn Franse teamgenoot kon na de pitstops de race controleren, Mirko Bortolotti en Christian Engelhart konden in de GRT Lamborghini nog de tweede stek uit handen nemen van Vanthoor en zijn teamgenoot Ezequiel Perez Companc.
Start World Challenge Europe Zandvoort Race 2
Start World Challenge Europe Zandvoort Race 2
Vierde werden Maro Engel en Luca Stolz in de Black Falcon Mercedes, laatstgenoemde kwam in de eindfase nog sterk aandringen bij Perez Companc maar hij raakte de Audi niet meer voorbij. Nog een WRT Audi, het exemplaar van Christopher Mies en Charles Weerts, kon een mooie vijfde plaats uit de brand slepen. Frédéric Vervisch en Finlay Hutchison (Phoenix Racing Audi) werden tiende, terwijl Louis Machiels zijn Ferrari als 21e binnenbracht en daarmee tweede werd in de Am-klasse.

Foto's: Arne Simons & Geert FranquetSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT World Challenge Europe op zondag 14 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons