van der Horst

Zandvoort: Lemeret en Altoè winnen de eerste twee sprintraces

Stéphane Lemeret
Stéphane Lemeret
Stéphane Lemeret (Boutsen Ginion Racing Honda) en Giacomo Altoè (Delahaye Racing Golf) hebben op zondagvoormiddag respectievelijk de eerste en de tweede sprintrace gewonnen. De Italiaan Giacomo Altoè deed de beste zaak met een tweede plaats gevolgd door een zege in de tweede race, daar waar Lemeret bij in race 2 bij een crash betrokken raakte.
Stéphane Lemeret - Boutsen Ginion Racing Honda
Stéphane Lemeret - Boutsen Ginion Racing Honda
Lemeret vatte de eerste race aan van op de pole maar verloor bij de start een plaats aan Altoè. Lang werd er niet geracet want al snel moest de safety car de baan op komen na een crash van de Clio van Bartosz Paziewski. Bij de herstart heroverde Lemeret de koppositie en reed met Altoè in zijn zog weg van de concurrentie. De Italiaan probeerde op alle manieren voorbij de Honda te geraken maar lukte daar niet in. Achter Lemeret en Altoè kwam Benjamin Lessennes (Boutsen Ginion Racing Honda) die Kevin Abbring (Peugeot 308 Cup DG Sport) was voorbij gegaan, binnen op de derde plaats. Mathieu Detry (VW Golf) werd na een mooie race nog vierde voor Abbring.

Podium sprintrace 2 Zandvoort
Podium sprintrace 2 Zandvoort
Bij de start voor de tweede race is Giacomo Altoè het beste weg, hij nam resoluut de leiding voor Benjamin Lessennes en Mathieu Detry. De posities vooraan de wedstrijd zouden niet meer wijzigen tot aan de meet maar achter de drie koplopers werd er fel gestreden om de ereplaatsen. Lemeret werd het slachtoffer van een aanrijding met Meijer en Reicher en de Honda rijder moest de strijd staken. Abbring kwam als vierde over de meet voor de SEAT rijder Danny Kroes en Denis Dupont.

Foto: Niels Vaeck & Racing International Photography
   • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons