van der Horst

Zandvoort: Marcus Armstrong wint de sprintrace

Marcus Armstrong - Hitech GP
Marcus Armstrong - Hitech GP
Veel positiewissels kende de formule 2 sprintrace op Zandvoort niet. Clément Novalak (MP Motorsport) vertrok van op de pole maar werd bij de start ingehaald door Marcus Armstrong (Hitech GP) die naast hem stond op de grid. De posities zouden niet meer wijzigingen gedurende de race. Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing) nam de start van op de twaalfde positie en het was ook op die positie dat hij de race afsloot.
Clément Novalak - MP Motorsport)
Clément Novalak - MP Motorsport)
De snelste tijdens de kwalificatie, Felipe Drugovich (MP Motorsport) moest wegens de reversed grid starten van op de tiende positie. De Braziliaan kon geen plaats goed maken en finishte als tiende buiten de punten maar wist toch nog één punt te pakken voor het neerzetten van de snelste ronde in de race. Théo Pourchaire (ART GP) ging op het einde van de race in de fout en werd nog als twintigste gerangschikt, maar dus ook weer nu geen punten voor de Fransman voor wie het moeilijk wordt om de titel te pakken.

Start Sprintrace Formule 2 Zandvoort 2022
Start Sprintrace Formule 2 Zandvoort 2022
Derde in de race werd Dennis Hauger (Prema Racing), Liam Lawson (Carlin) en Jüri Vips (Hitech GP) vervolledigden de top vijf. Ook Ayumu Iwasa (DAMS), Richard Verschoor (Trident) en  Logan Sargeant (Carlin) wisten nog punten te pakken door respectievelijk te eindigen op de plaatsen zes, zeven en acht.


Foto's: Racing International Photography
 



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons