van der Horst

Zandvoort: Marvin Klein maakt titelstrijd spannender

Marvin Klein - CLRT
Marvin Klein - CLRT
Als er iemand een superweekend beleefde in Zandvoort, dan was het naast Max Verstappen ook Marvin Klein (CLRT) wel. Nadat de Fransman de pole cadeau kreeg, reed hij eveneens naar zijn allereerste overwinning in de Supercup. Al moest Klein er wel hard voor werken om Dylan Pereira (BWT Lechner Racing) en Larry ten Voorde (Team GP Elite) achter zich te houden. Met deze uitslag is de er nog geen zekerheid over wie de nieuwe kampioen wordt.
Nochtans was het niet Pereira, maar Morris Schuring (Huber Racing) die Klein geselde. Voor de Luxemburger verliep de race allesbehalve vlot, nadat hij in de eerste ronde van plaats vier naar plaats acht terugviel. Pereira gaf evenwel niet op en klom terug richting een derde plaats achter Schuring, maar vooral voor ten Voorde. Dat werd uiteindelijk een tweede plek, want de jonge Nederlander werd bestraft vanwege een incorrecte positie bij de start en viel zo terug naar achteren in het klassement. Zo werden Pereira en ten Voorde gepromoveerd naar plaatsen twee en drie, terwijl Bastian Buus (BWT Lechner Racing) en Laurin Heinrich (SSR Huber Racing) de top vijf vervolledigen.

Met deze uitslag is de titel allesbehalve beslist. Pereira leidt nu met achttien punten op ten Voorde, terwijl Heinrich op twintig tellen volgt. Hiermee zal het volgende week enorm spannend worden tijdens de finale in Monza.

Foto: Porsche AG



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons