van der Horst

Zandvoort: Mooie podiumplaats voor Jamie Vandenbalck – Ekris Motorsport kampioen

Ebor GT Motorsport - Maserati GranTurismo MC GT4
Ebor GT Motorsport - Maserati GranTurismo MC GT4
Op het circuit van Zandvoort vond dit weekend al de voorlaatste manche van de GT4 European Series Northern Cup plaats. De beide races op het duinencircuit werden gewonnen door de Maserati GranTurismo MC GT4 van het Engelse duo Charlie Fagg/Phil Glew. Aan een negende en een derde plaats hadden Ricardo van der Ende en Max Koebolt genoeg om Ekris Motorsport de titel bij de teams te schenken, beide rijders zijn ook al verzekerd van de titel in de Silver Cup. Onze landgenoot Jamie Vandenbalck (RYS Team InterNetX - KTM X-Bow) eindigde met zijn ploeggenoot Mads Siljehaug in de eerste race op een mooie tweede plaats, in de tweede wedstrijd kenden ze minder geluk, zowel Siljehaug als Vandenbalck gingen rond.
Podium race 1 Zandvoort 2017
Podium race 1 Zandvoort 2017
De eerste race werd met overmacht gewonnen door de Ebor GT Motorsport Maserati niettegenstaande Phil Glew een drive through kreeg omdat hij in de eerste ronde Ricardo van der Ende aantikte waarbij de BMW rond ging. De Ekris M4 zou alsnog als negende over de finishlijn komen. Na een safety car periode wegens een sortie van de Aston Martin van Nicoll Jones en de daaropvolgende pilotenwissels was de leiding in handen van Csaba Mór op de Equipe Verschuur McLaren voor de KTM van Eike Angermayr. Jamie Vandenbalck was in zijn stint opgeklommen van de veertiende plaats naar de derde alvorens hij het stuur overgaf aan Mads Siljehaug. Deze laatste kon niet weerstaan aan de opmars van de Engelse Maserati nu bestuurd door Charlie Fagg. Kort voor het einde reden Mór en Angermay elkaar van de baan zodat de Maserati alsnog als winnaar werd afgevlagd voor de KTM van Vandenbalck en Siljehaug. De wedstrijd werd beëindigd onder safetycar procedure met de KTM X-Bow van Willem Meijer/Lennart Marioneck op de derde plaats.

Ekris Motorsport - Ekris M4
Ekris Motorsport - Ekris M4
Een zieke Mads Siljehaug startte de tweede race van op de eerste lijn en lag tweede na Fagg toen hij spinde en terugviel naar de twaalfde plaats. Een brandende Ginetta zorgde voor het stil leggen van de wedstrijd en bij het hervatten van de race bleven er nog maar 18 minuten te gaan. De Maserati behield de koppositie en won voor de Equipe Verschuur McLaren 570S van Csaba Mór/Finlay Hutchinson en de Ekris Motorsport M4 van Ricardo van der Ende/Max Koebolt. Jamie Vandenbalck bracht de KTM nog terug naar plaats zes maar ging dan ook zelf rond en belandde in de zandbak. In het RYS (Reiter Young Stars) klassement, waarin de snelste wedstrijdronde telt, eindigde Vandenbalck tweemaal als vierde, maar in de tussenstand verliest hij wel de tweede plaats aan Lenny Marioneck.

Foto's: GT4 European Series Northern Cup & Jamie Vandenbalck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op maandag 21 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons