van der Horst

Zandvoort: Potty en Lémeret, Europese leiders halverwege het GT4 seizoen

De GT4 European Series rondde afgelopen weekend in Zandvoort de kaap van de eerste seizoenshelft. Antoine Potty en teammaat Stéphane Lémeret maakten van de gelegenheid gebruik om aan het stuur van hun Toyota GR Supra GT4 hun voorsprong in het kampioenschap te bevestigen. Aan de vooravond van de meeting in Spa-Francorchamps tellen de twee Belgen van het CMR team nu elf punten voorsprong op hun naaste achtervolgers in de Silver Cup.
  • Powercars
Er heerst dezer dagen een zeker zwart-geel-rood sfeertje, maar het zijn niet enkel de Rode Duivels die met verve de nationale Belgische kleuren verdedigen. Net voor halverwege een seizoen bestaande uit zes meetings wisten Antoine Potty en Stéphane Lémeret in Zandvoort zwaar te scoren. Dankzij een mooie algemene prestatie van de Toyota GR Supra GT4 #8 keerden de twee Belgen als leider in de Silver Cup van de GT4 European Series terug uit Nederland. De vertegenwoordigers van het Franse CMR team tellen nu elf punten voorsprong op de Britten Charlie Fagg en Bailey Voisin, hun naaste belagers.

“Toch hadden we op meer gehoopt dan een vierde en derde plaats in de Silver Cup”, geeft Antoine eerlijk toe. “Ik ben dan ook maar half tevreden. Aan de ene kant behouden we de leiding in de tussenstand en hebben we zelfs onze voorsprong op de rijders van United Autosport McLaren weten uit te breiden, maar aan de andere kant ben ik er van overtuigd dat we het nog beter hadden kunnen doen.”
 
Nadat het begin van het weekend werd verstoord door zware onweersbuien bleef Antoine na de kwalificaties op zaterdagavond wat op zijn honger zitten. “In mijn kwalificatiesessie verloor ik zeker een halve seconde nadat ik in de voorlaatste bocht zwaar door een andere rijder werd gehinderd”’, stelt de 18-jarige uit Hamoir. “In plaats van een tweede plaats bezette ik zo pas de zevende stek op de startgrid. Dat kostte ons in de aanvangsfase van de wedstrijd nog wat extra tijd, want ik zat vast achter rijders die over een volledige ronde langzamer waren, maar wel over een hogere topsnelheid op het rechte stuk beschikten.”
 
In de tweede race bleek het timingsysteem bij de pitstop niet naar behoren te werken, waardoor de rijders van de Toyota #8 zowat vijf seconden verloren. "Zo werden we ingehaald door twee Mercedessen en ging de zege in de Silver Cup in rook op”, legde Antoine uit. “Maar net zoals in de eerste race finishten we voor de McLaren van onze directe tegenstanders. De balans mag dus positief worden genoemd.”

Antoine moest deze manche in de Nederlandse duinen combineren met het afleggen van zijn schoolexamens, en zal zijn vakantie dus zeker verdiend hebben. Eind juli kan hij dan ook volledig uitgerust richting Spa-Francorchamps trekken. “Ik rijd twee weekends na elkaar een thuisrace”, glimlacht hij. “Eerst kom ik samen met Erwan Bastard op 24 en 25 juli in actie, in het kader van het Championnat de France FFSA GT, en een week later krijg ik opnieuw het gezelschap van Stéphane Lémeret om onze leidersplaats in het Europese kampioenschap te verdedigen. Omdat deze wedstrijden in het voorprogramma van de 24 Uur van Francorchamps zullen worden verreden, en Stéphane en ik voor eigen publiek aan de slag gaan, rust er misschien wat meer druk op onze schouders. Maar dat baart me geen zorgen, wel integendeel! Ik wil dit duel zo snel mogelijk verder zetten.”
 
Tegen dan weten we ook of de Rode Duivels tot het eind van het EK Voetbal wisten te schitteren… en of het duo Potty-Lémeret de tweede seizoenshelft van de GT4 European Series 2021 goed weten aan te vangen.

Antoine Potty InfoDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op dinsdag 22 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons