van der Horst

Zandvoort - Zolder: Nabeschouwing Xavier Maassen

Xavier Maassen is kampioen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2014 en vice-kampioen in het Belgische circuitkampioenschap BRCC. Dat is de schitterende bilan voor de Limburgse Porsche-rijder die met een fantastische zege in de laatste sprintrace van het seizoen in de Porsche Cup een kers op de prachtige taart zette.
Het weekend begon alvast schitterend voor Maassen in de Porsche 997 van Team Allure. De Limburgse Porsche specialist zag bij aanvang zijn teamgenoot Pierre Piron een derde plek behalen op Circuitpark Zandvoort en dat motiveerde hem enorm om er hard tegen aan te gaan in zijn sprintrace.

Xavier Maassen: “De baan was nat en… ik voelde me als een vis in het water. Ik kon voeling houden met Jeffrey Van Hooydonk, mijn titelrivaal en in één van de laatste ronden maakte hij een kleine fout, waardoor ik de leiding in handen kon nemen. Ik had echt druk gezet en op deze piste van Zandvoort, die ik als mijn broekzak ken, heb ik dan ook gedaan wat ik moest doen! Ik nam de leiding en hield op de meet een halve seconde op mijn rivaal over. Ik was echt heel gelukkig, maar het gevecht was nog niet ten einde".

Maassen en Piron moesten dan aan de slag in de lange wedstrijd van het weekend en daar moest nog de titel veilig gesteld worden.

Xavier Maassen: “Daar was de opdracht finishen en de nodige punten pakken voor het kampioenschap. We deden wat we moesten doen en eindigden derde, waarmee mijn titel meteen een feit was. Ik ben uiteraard heel gelukkig met deze titel, want het is de bekroning van een seizoen hard werken met een mooie reeks zeges. Ik zou de jongens van het team Allure echt willen bedanken voor het geweldige werk dat ze in de Porsche Challenge geleverd hebben. Bedankt!“

En dat was het richting Zolder voor het tweede luik van het weekend… In het BRCC op Circuit Zolder stond eveneens de finale van het seizoen op het programma en Xavier  Maassen kwam er tijdig aan om zijn rijbeurt, de laatste van het seizoen, af te werken.

Xavier Maassen: “Wat een race was dat… In het begin van de race verloren mijn teamgenoten Dylan Derdaele en Kenneth Heyer enorm veel tijd met een vreemd incident waarbij twee moeren van de remmen loskwamen. Alles leek over, maar plots, toen ik na de rit van Zandvoort de parking opreed, zag ik de Aston en de Audi in de grindbak staan… Ze bleven daar drie ronden zonder beweging en alles was weer open. Ik ben in mijn overall gekropen en vervolgens beginnen jagen en jagen en jagen. Uiteindelijk kon ik, ondanks een probleem met de benzinetoevoer toch nog terugkomen tot bij de Audi. Ik ging aan de R8 voorbij en had toen enkel nog de Aston voor me rijden. Uiteindelijk bleek die afstand te groot, waardoor we tweede werden, meteen ook onze plaats in het kampioenschap. Nu goed, Benelux kampioen en vice-kampioen in het Belgische kampioenschap, daarvoor had ik voor het seizoen willen tekenen!”

Xavier Maassen Press  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons