van der Horst

Zeven merken voor de Global Fanatec GT World Challenge Powered by AWS

24 Hours of Spa 2021 - Start
24 Hours of Spa 2021 - Start
Net als vorig jaar hebben zeven constructeurs hun deelname aan de globale Fanatec GT World Challenge Powered by AWS serie bevestigd. Mercedes-AMG verdedigt zijn titel tegenover Audi, Lamborghini, BMW,Ferrari, McLaren en Porsche. Voor het globale kampioenschap worden resultaten in acht genomen in de vier GTWC series, Amerika, Australië, Azië en Europa.
Team Akkodis ASP - Mercedes-AMG
Team Akkodis ASP - Mercedes-AMG
Mercedes-AMG en Ferrari namen deel aan alle vier edities tot nu toe van de Fanatec GT World Challenge Powered by AWS. Audi en Lamborghini zijn toe aan hun derde deelname terwijl BMW, McLaren en Porsche voor het tweede jaar toezegden. Punten vallen te verdienen in alle GTWC races door de best geklasseerde wagen van ieder merk, van 25 punten in sprint races tot 100 punten in de 24 Hours of Spa. Het aantal punten wordt nog eens vermenigvuldigd met het aantal deelnemers in iedere klasse.

Dit jaar komen tien races in Europa, zeven in Amerika en zes in Azië en Australië in aanmerking om punten te scoren. Momenteel heeft Audi de leiding met 2610 punten voor Mercedes-AMG (1928 punten), McLaren (1156 punten), Porsche (1090 punten), Lamborghini (828 punten), Ferrari (816 punten) en BMW (0 punten).

Foto's: Racing International Photography & GT World Challenge Europe
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT World Challenge Europe op dinsdag 12 april 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons