van der Horst

Zhejiang: Nabeschouwing van Denis Dupont

Denis Dupont - Seat Leon TCR
Denis Dupont - Seat Leon TCR
Zijn eerste meeting in de TCR International Series werd voor Denis Dupont een veel te korte ervaring. Op de omloop van Zhejiang werd de vertegenwoordiger van het RACB National Team al na 200 meter in de eerste race de muur ingeduwd. Omdat het chassis van de wagen geraakt was, kon onze landgenoot niet starten in de tweede manche.
In de autosport leveren maanden voorbereidend werk en een verre verplaatsing niet altijd schitterende resultaten op. Denis Dupont mocht dat dit weekend ervaren toen hij deelnam aan de voorlaatste meeting van de TCR International Series, op de splinternieuwe omloop van het Chinese Zhejiang.
“Na de kwalificaties had ik er nochtans een goed oog in”, stelde de Belg. “In de eerste fase van de kwalificaties veroverde ik mijn ticket voor Q2, door aan het stuur van de SEAT Leon van het team ComToYou een tiende tijd neer te zetten. In die tweede fase zette ik de elfde tijd neer. Kortom, het ritme zat zeker goed. Maar in de eerste race werden mijn ambities al na 200 meter de kop ingedrukte. Een nochtans heel ervaren concurrent ‘miste’ zijn rempunt en duwde me in de muur. Het chassis werd geplooid en bleek uiteraard niet te herstellen voor de tweede manche. Ik blijf dus wat op mijn honger en wil nu maar één ding: mijn leerproces in de TCR International Series verder zetten.”

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR International Series op maandag 9 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zhejiang.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons