Zhejiang: Hyundai i30 TCR wint bij debuut

Hyundai i30 N TCR
Gabriele Tarquini heeft in China de Hyundai i30 TCR zijn eerste zege bezorgd en dat bij de debuutrace van de wagen in de TCR International Series. De Hyundai reed zonder restricties buiten kampioenschap maar na zijn opmerkelijke zege in de eerste wedstrijd werd de wagen door de koersdirectie onmiddellijk bedacht met een succesballast van 40 kg voor race 2. De tweede race werd gewonnen door Rob Huff (Leopard Racing VW Golf GTi) maar het is Jean-Karl Vernay (Leopard Racing VW Golf GTi) die als leider in het kampioenschap naar de laatste manche trekt.
Gabriele Tarquini - BRC Racing Team Hyundai i30 N TCR
De zege van Tarquini was uitzonderlijk te noemen, in de eerste race rukte de Italiaan zo maar ven op van de dertiende plaats op de grid naar de koppositie om de wedstrijd te winnen met een voorsprong van 1.6 seconde op Jean-Karl Vernay. Deze laatste deed wel een uitstekende zaak in het kampioenschap want als gastrijder scoorde Tarquini geen punten zodat Vernay de volle puntenwinst pakte. Bovendien  finishte Attila Tassi, die de puntenstand aanvoerde, buiten de top tien. Rob Huff eindigde op de derde plaats voor Gianni Morbidelli (West Coast Racing VW Golf) en Pepe Oriola (Lukoil Craft-Bamboo Racing SEAT Léon). Frédéric Vervisch (Comtoyou Racing Audi RS3 LMS), gestart van op de tiende plaats beëindigde de race in zesde positie. Aurélien Panis loodste de Boutsen Ginion Racing Honda Civic naar een tiende plaats.

Rob Huff - Team WRT VW Golf TCR
Vervisch nam de start van race 2 van op de pole maar een lekke band maakte vroegtijdig een einde aan zijn race. In een woelige wedstrijd moesten wel meerdere piloten het strijdtoneel verlaten De zege was uiteindelijk voor Rob Huff die Gianni Morbidelli en James Nash (Lukoil Craft-Bamboo Racing SEAT Léon) vooraf ging. Alain Menu (BRC Racing Team) bracht de eerste Hyundai als vierde over de lijn, Tarquini finishte ditmaal als zesde. Panis werd als dertiende geklasseerd. Denis Dupont die met een SEAT zijn debuut maakte in de International Series kwam niet aan de start van race 2 nadat hij bij de start van de eerste wedstrijd door een concurrent de muur werd ingeduwd.

Foto's: TCR International Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR International Series op zondag 8 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zhejiang.