van der Horst

Zolder: Eerste zege voor Hoevenaars en Belgium Racing

Podium race 2
Podium race 2
Peter Hoevenaars heeft de tweede manche van het weekend gewonnen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Hij won overtuigend terwijl Max van Splunteren naar de kant moest met schade. Xavier Maassen en Dylan Derdaele vervolledigden het podium terwijl Yannick Hoogaars opnieuw zegevierde in de AM Klasse met een vierde plaats algemeen. Het feestje bij Belgium Racing was zodoende compleet.
Peter Hoevenaars - Belgium Racing
Peter Hoevenaars - Belgium Racing
Gestart vanop de pole pakte Hoevenaars de leiding met in zijn zog uittredend kampioen Xavier Maassen die een kanonstart lukte vanuit vierde positie. Van Splunteren ging als derde door de Eerste Linkse, gevolgd door Dylan Derdaele. Nog in de eerste sector van de openingsronde kwam het tot een contact tussen van Splunteren en Dylan Derdaele. De Nederlander moest de pits opzoeken met een lekke band terwijl Derdaele een viertal plaatsen moest prijs geven. Van Splunteren hield het voor bekeken gezien hij deze voormiddag zijn punten reeds had verdiend.

Xavier Maassen - Thems Racing by DVB
Xavier Maassen - Thems Racing by DVB
Vooraan werd een duel verwacht, maar Maassen kon  het hoge tempo niet volgen en gaf wat terrein prijs. Ondertussen was Derdaele aan een achtervolging begonnen en stoomde van de zesde positie op naar de derde stek. Hij eindigde tenslotte op een kleine twee seconden van Maassen en werd net als tijdens de eerste race opnieuw derde.


Machiels - Hoogaars - Ulku
Machiels - Hoogaars - Ulku
Yannick Hoogaars verraste opnieuw vriend en vijand door als derde af te klokken en zijn puntensaldo van de eerste manche evenaarde. Jurgen Van Hover sloot de top 5 af met de wagen van Speedlover voor Machiels en Ulku die naast Hoogaars op het AM podium mochten. Sven Van Laere moest het strijdperk verlaten met een defecte benzinepomp.


Peter Hoevenaars - Dylan Derdaele
Peter Hoevenaars - Dylan Derdaele
Via de pole en de snelste wedstrijdronde in race 2 van de PRO Klasse pakt Hoevenaars de volle puntenpot van 22 punten, maar ook van Splunteren won een wedstrijd en een snelste ronde en graait 21 punten mee. Hierdoor kan Hoevenaars één puntje inlopen op de Nederlander en heeft nog een achterstand van vier punten. In de AM Klasse was Hoogaars opnieuw primus en door de derde plaats van Nicolas Vandierendonck in de eerste race loopt Hoogaars verder uit tot zeven punten op de THEMS Racing by DVB rijder die nog steeds op de tweede plaats staat na de youngster uit de stal van Belgium Racing.

Foto's: Niels Vaeck

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 7 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Blancpain Sprint Series Zolder.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons