van der Horst

Zolder: Elite 1: Alon Day pakt zege - Zware crash van Tim Verbergt

Podium na Elite 1 - Race 1 te Circuit Zolder
Podium na Elite 1 - Race 1 te Circuit Zolder
De eerste wedstrijd van vanmiddag in de Elite 1-klasse leek een eerder rustig verloop te kennen, maar het drama zat hem in de staart. Frederic Gabillon, die achter leider Alon Day en Eddie Cheever op podiumkoers lag, ging met nog drie ronden op de teller van de baan aan de Rea-bocht, waardoor de safety car diende tussen te komen. Een zware crash van Tim Verbergt na de herstart en de daaropvolgende rode vlag zorgden alsnog voor de nodige verwarring omtrent de uitslag.
  • Powercars
Start Nascar Whelen Euro Series Elite 1
Start Nascar Whelen Euro Series Elite 1
Bij de start reed Alon Day, met Cheever, Gabillon en Kumpen in zijn spoor weg van de rest, terwijl de achteropkomende Bert Longin na drie ronden in de remzone van de eerste linkse van de baan ging en in de grindbak belandde. Ook Nicolo Rocca, die mee op de eerste rij stond, kende geen goede start en dook in het klassement snel naar beneden. Tim Verbergt bekleedde in de beginfase de achtste plaats maar zette een sterke remonte in, die hem zelfs bijna naar het podium bracht.

Frederic Gabillon - RDV Compétition Ford Mustang
Frederic Gabillon - RDV Compétition Ford Mustang
Frederic Gabillon kende een probleem aan de Rea-bocht met nog drie ronden te gaan, genoeg reden voor de wedstrijdleiding om de safety car de baan op te sturen. Door die tussenkomst werd de race met twee ronden verlengd, waardoor bij de herstart er nog twee ronden op de klok stonden. Romain Iannetta ging nog voor de streep al voorbij Kumpen, maar de Hasselaar counterde meteen, terwijl ook Tim Verbergt volgde in zijn spoor. In de allerlaatste ronde ging laatstgenoemde echter heel zwaar van de baan, opnieuw aan de Rea.

Finish Nascar Whelen Euro Series race 1 Elite 1
Finish Nascar Whelen Euro Series race 1 Elite 1
De wedstrijd werd meteen stilgelegd, maar doordat de uitslag van de vorige ronde moest genomen worden, waren er onderaan het podium wat discussies over de derde plaats. Vermits Iannetta eigenlijk bij de herstart niet voor Kumpen mocht zitten bij het overschrijden van de finishlijn, werd de Fransman op papier wel derde, maar de Hasselaar kreeg alsnog na wat discussie de laatste podiumtrede toebedeeld. Verbergt staat in de voorlopige uitslag als vierde genoteerd, maar deze is momenteel nog niet officieel.

--- Voorlopige Uitslag NWES Elite 1 Race 1 Zolder 2015 (PDF) ---

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons