van der Horst

Zolder Historic GP: Niet te missen de Concours D’élégance

Concours D’élégance 2021
Concours D’élégance 2021
Een van de hoogtepunten van de Zolder Historic Grand Prix is de Concours d’élégance die zondag doorgaat in de paddock area van het circuit. Heel de dag zullen de mooiste oldtimers en youngtimers dingen naar de ereprijzen die toegekend worden in verschillende categorieën. De wagens staan tentoongesteld in een speciaal hiervoor ingerichte zone en het publiek kan er heel de dag volop genieten van de aanblik van de mooiste klassiekers. Op het einde van de dag wordt de prijs “Car of the Show” uitgereikt. Bij de vorige edities ging deze prijs al naar een originele Lamborghini Miura SV, een BMW M1 ProCar en een zeldzame Volvo P1800 Volvoville.
Barclays Arrows BMW - Arrows-BMW A8
Barclays Arrows BMW - Arrows-BMW A8
Speciale aandacht is er dit jaar voor de zestigste verjaardag van het Jaguar E-Type en dus zal er ook voor dit type van wagen een speciale prijs zijn. Andere categorieën waarin om de prijzen wordt gestreden zijn Pininfarina:Masterpieces (Ferrari...), Pininfarina:Common Cars (Peugeot, Fiat,...), Youngtimers, Iconic Supercars, Banzai (Oosterse modellen)en Racing for Zolder (racewagens). De jury zal voorgezeten worden door AUTOWORLD conservator Leo Van Hoorick en oud formule 1 piloot Thierry Boutsen. Het circuit presenteert dan ook in de paddock de Arrows Formule 1 wagen waarmee Boutsen midden de jaren 80 van vorige eeuw uitkwam in het wereldkampioenschap formule 1.

Jaguar XK120 FHC
Jaguar XK120 FHC
Ook dit jaar zullen er heel wat juweeltjes gepresenteerd worden aan het publiek, van echte oldtimers tot super GT bolides. Sommige wagens vonden vrijdag al hun weg naar het circuit waaronder de allereerste produktieversie van de Ferrari Testa Rossa alsook een Jaguar XK120 FHC uit 1952 die in 2018 in goede staat werd teruggevonden in een schuur in California, waar hij jaren stond opgeborgen.

Foto's: Niels Vaeck
   • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons