van der Horst

Zolder: Lucas Wijnant allereerste kampioen Virtual Skylimit Sprint Cup

Lucas Wijnant - Audi RS3 LMS TCR
Lucas Wijnant - Audi RS3 LMS TCR
Nog voor de Virtual 24 Hours of Zolder verreden werden, kwam ook de Virtual Skylimit Sprint Cup in actie. Ook daar moesten in sommige klassen nog titels verdeeld worden. In Klasse 4 was het Lucas Wijnant die tweemaal zegevierde en zo ook de titel pakte, terwijl Casper de Kort en Milan Feytons hetzelfde deden in respectievelijk Klasse 2 en 1.
Tijdens de eerste race kregen we vooraan een mooie driestrijd tussen Wijnant, Maarten Kerfs en Jeromy Hessels. Daar werd geregeld haasje-over gedaan om de leiding, maar uiteindelijk kon Wijnant profiteren en zo wegrijden van zijn twee kompanen. Hierdoor was Wijnant al zeker van de titel, gezien bij Kerfs het schrapresultaat nog in rekening moest gebracht worden.

Casper De Kort
Casper De Kort
In Klasse 2 kregen we een mooi duel tussen Casper de Kort en Jorden Heyse. Beide heren bleven continu in de buurt met hun MX-5's, maar uiteindelijk hield de Korte goed stand om nog een nieuwe overwinning achter zijn naam te schrijven. Een ander verhaal in Klasse 1, waar Milan Feytons, Stef Delnooz en Bram Vanuytven het mooie weer maakten. Vanuytven kon nog kans maken op de titel en nam daardoor een risico, maar het draaide slecht uit. Feytons kon zo zonder problemen de overwinning behalen, voor Delnooz. Vanuytven viel uiteindelijk terug naar een vierde plaats nadat hij de pits opzocht en zo Yves Frederickx naar het laagste podiumplekje promoveerde.

De tweede race daarentegen viel al vrij snel in een definitieve plooi. Bij het uitkomen van de Bianchi-bocht tikte Hessels Kerfs aan, waardoor er een grote crash ontstond. Wijnant kon hier aan ontkomen en reed van daaruit zonder problemen naar de winst. Gezien de voornaamste tenoren uitvielen, kreeg Rutger Herbosch ineens de tweede plaats in zijn schoot geworpen. In tegenstelling tot Kerfs, kon Hessels snel zijn weg verder zetten en ondanks een stop en go van 30 seconden kon hij ook de derde plaats behouden.

Milan Feytons
Milan Feytons
Net als in de eerste race kregen we wederom een duel tussen de Kort en Heyse en het was weer de Kort die aan het langste eind trok. Hiermee heeft hij maar liefst acht van de tien wedstrijden achter zijn naam geschreven en is daardoor ook de overtuigende kampioen in Klasse 2. In Klasse 1 stond er net zoals in race één geen maat op Feytons. Net zoals velen kon hij de grote crash bij de start overleven en reed van daaruit naar de tweede winst van het weekend en zo ook de titel. Vanuytven vocht zich terug naar de tweede plaats in klasse en zo ook de vice-titel.

Foto's: Virtual Belcar Skylimit Sprint CupDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op maandag 22 november 2021.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons