van der Horst

Zolder Supercar Madness: Alan Czyz voor Tomas De Backer en Calvin de Groot…

Alan Czyz - Nowicki Auto Serwis
Alan Czyz - Nowicki Auto Serwis
Bij het begin van het weekend van de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup tijdens de Zolder Supercar Madness was de grote vraag of de titelstrijd tussen Alan Czyz en Tomas De Backer doorging, of dat nog andere rijders om de overwinning kunnen gaan strijden.
Czyz in de #46 Nowicki Auto Serwis te positioneren en met nog voldoende tijd op de klok leek het toch spannend te gaan worden.
 
Czyz had echter een paaltje geraakt en de onverbiddelijke straf was dat dan je beste rondetijd werd afgenomen. Daardoor viel de Pool terug naar de derde plek achter De Groot.
 
De bij Bas Koeten Racing debuterende Fabian en zijn vader Marcel Schoonhoven maakten in de vrije trainingen indruk met goede rondetijden. In de kwalificatie konden ze die in het begin nog niet waarmaken, dus zochten ze de pits op om wat aanpassingen te doen.
 
Czyz herstelde de rangorde in zijn vierde ronde, die bijna een seconden sneller was dan die van zijn Belgische opponent in de #97 FordStore Feyaerts. Esmee Kosterman stond in de #65 Bas Koeten Racing/Ford Broekhuis op de vierde positie, een plaats voor de nieuwkomer Fabian Schoonhoven. De Backer verbeterde wel zijn tijd, maar niet zijn positie. Hij kwam nog altijd ruim een halve seconde te kort op de tijd van Pool Czyz.
 
Tomas De Backer - FordStore Feyaerts
Tomas De Backer - FordStore Feyaerts
Terwijl De Backer bleef proberen, zocht Czyz na zes ronden de pits op. Dat deed ook Calvin de Groot, maar die kwam in de slotfase nog de baan op om zijn derde plek te verbeteren of in elk geval proberen te verdedigen. Fabian Schoonhoven was in de slotfase nog sneller en duwde daarmee Kosterman terug naar de vijfde positie.
Marcel Schoonhoven kwam de pits niet meer uit en moet zich voor de race morgenochtend vroeg tevreden stellen met de zevende startplek. De Backer verbeterde zijn tijd opnieuw, maar ook nu niet voldoende om de jonge Pool van pole te verdrijven.
 
Zo pakte Alan Czyz de mooiste startpositie voor race 2 en mag hij de eerste race vanaf p8 beginnen. Tomas De Backer werd tweede, Calvin de Groot derde en Fabian Schoonhoven vierde.
 
Calvin de Groot - Oeste Kart Racing
Calvin de Groot - Oeste Kart Racing
In Race 1 volgt een omgedraaide volgorde, met daarin, helemaal vooraan, terug-van-weggeweest Kristoff Cox in de #24 Nice Racing. Helemaal achteraan start uiteindelijk Johan Land in de #80 Nice Racing. Wegens motorproblemen slaagde de leider in de Gold Cup er niet in één ronde af te leggen en hij kreeg van de koersdirectie de toelating om als laatste op de grid plaats te nemen. Race 1 gaat van start om 10u05.
 
Benelux Ford Fiesta Sprint Cup – Round 3:
 
Uitslag Kwalificaties: 1. A. Czyz, 1.56.227; 2. T. De Backer, 1.56.768; 3. C. de Groot, 1.57.306; 4. F. Schoonhoven, 1.57.434; 5. E. Kosterman, 1.57.562; 6. B. Dietrich, 1.58.604; 7. M. Schoonhoven, 2.02.161; 8. K. Cox, 2.04.261; J. Land, geen tijd.

Ford Fiesta Sprint Cup BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op zaterdag 8 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons