van der Horst

Zolder Supercar Madness : Bijna perfect weekend voor Cedric Baeten

Cedric Baetens - Lola T580
Cedric Baetens - Lola T580
Ook het Historic Monoposto Racing kampioenschap was verleden weekend te gast op Circuit Zolder tijdens het Zolder Supercar Madness weekend. Het werd haast een perfect weekend voor onze landgenoot Cedric Baeten (Lola T580), die tweemaal van op de pole startte, de eerste race won en in de tweede race enkel de Nederlander Kees van der Wouden Jr. (Royale RP27) moest voor laten.
  • G&A Motors Motorsport
Leo Beckers - Royale RP26
Leo Beckers - Royale RP26
In de eerste race won Cedric Baeten na van op de pole vertrokken te zijn. Na een duel over 12 ronden met Kees van der Wouden Jr. kwam hij met een minieme voorsprong op de Nederlander als winnaar over de finish. Met Leo Beckers (Royale RP26), derde, kregen we een tweede Belg op het podium. Stefan Schroyen (Royale RP27) eindigde op de vijfde plaats.

Stefan Schroyen - Royale RP27
Stefan Schroyen - Royale RP27
Kees van der Wouden Jr. schreef zondagnamiddag de tweede race op zijn naam, ditmaal pakte hij de leiding na drie ronden en had hij 14 seconden voorsprong op Cedric Baeten bij de finish. De rest van het veld volgde op meer dan een minuut. Leo Beckers greep ditmaal net naast het podium maar was wederom primus in de 1600-klasse. Stefan Schroyen sloot de race af op de zesde plaats.

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op maandag 19 juli 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons