van der Horst

Zolder Supercar Madness : Junior Planckaert nog niet terug in actie

Junior Planckaert - FordStore Feyaerts
Junior Planckaert - FordStore Feyaerts
Even leek het erop dat Junior Planckaert het komende weekend op Circuit Zolder zijn heroptreden zou maken in de Ford Fiesta Sprint Cup, maar op basis van het medisch rapport van de behandelende artsen kreeg hij vooralsnog geen groen licht om nu al opnieuw achter het stuur te kruipen van de gele #11 Ford Fiesta van Team Longin/FordStore Feyaerts.
Na een zeer overtuigend debuut op het Nederlandse Circuit Zandvoort was Junior niet veel later tijdens een vrijblijvend motorritje ten val gekomen en liep hierbij een open beenbreuk op. Hij mocht meteen een kruis maken over een tweede optreden dat normalerwijze plaats zou gevonden hebben op het Circuit Spa-Francorchamps – die meeting werd uiteindelijk wegens enorme wateroverlast geannuleerd – en werd het vechten tegen de tijd om terug fit te geraken voor de Zolderse Supercar Madness. De revalidatie  verliep prima, hij mocht zelfs met de auto kleine verplaatsingen doen, maar dat kon niet vergeleken worden met de fysieke inspanning die gevraagd wordt tijdens twee keer dertig minuten racen! 
 
Zegt Junior: “Voor de artsen was het meteen duidelijk dat ik nog niet voldoende ben hersteld om dit soort topsport te beleven en zij waren het volkomen eens dat ik nog een iets langere weg heb te gaan, alvorens er kan gesproken worden over een terugkeer naar de racerij! Zelfs voor de meeting die voorzien is in de maand augustus op TT Circuit Assen durven zij zich niet uit te spreken. Ik ga blijven werken aan mijn revalidatie en hou er dus rekening mee dat ik pas in de loop van de maand september opnieuw van de partij kan zijn in de Ford Fiesta Sprint Cup. Ik vind het natuurlijk zeer jammer. Voor mezelf, voor mijn coach Bert Longin, het team van FordStore Feyaerts en de betrokken sponsors. Zonder dit spijtige ongeval was ik er immers van overtuigd dat ik, net zoals op Circuit Zandvoort, vooraan een rol van betekenis kon spelen en in de buurt te blijven van de kopmannen.”  
 
Zonder Junior Planckaert zijn het tweevoudig kampioen Kenny Herremans en team principal/rijder Tom Feyaerts die tijdens het Zolderse weekend van de Supercar Madness de kleuren zullen verdedigen van FordStore Feyaerts.

Ford Fiesta Sprint Cup  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons