van der Horst

Zolder Supercar Madness: Weekend met twee gezichten voor EJ Automotive

Circuit Zolder was afgelopen weekend het theater voor de derde en vierde race van de Ford Fiesta Sprint Cup. Het team van EJ Automotive tekende present met drie wagens, de bolides van Kristoff Cox en Nikodem Wierzbicki in de Nederlandse Sprint Cup en Milan De Laet in het Belgische klassement. Het werd voor de rijders van het Limburgse team een zeer uiteenlopend weekend, met hoogtes en laagtes.
Het werd een wat vreemd weekend in Zolder, met enerzijds mooie autosport en de aanwezigheid van enkele duizenden toeschouwers, voor het eerst sinds lang, “maar als je weet dat op amper 50 kilometer van het circuit mensen in zware nood verkeren, dan wordt alles zeer relatief”, aldus teammanager Gregory Eyckmans.

Sportief was het misschien wel Kristoff Cox die het mooiste weekend beleefde met een podium in Divisie 2 van de Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup in de eerste race en een vierde stek op zondag. “Ik ben uiteraard gelukkig met de uitslag en het podium, maar nog meer met mijn progressie tijdens het weekend. Ik reed tijdens de tweede race een rondetijd van 2min01. Met dank ook aan het team dat mij prima begeleidt en een zeer goede wagen had klaargestoomd.”

Nikodem Wierzbicki tekende dan weer voor een tweede en eerste plaats in de Divisie 1 van de Nederlandse competitie, waar we het jonge geweld vinden en uiteraard was de Pool zeer tevreden. “Al had ik in de eerste race nog iets beter kunnen doen als ik mijn wedstrijd nog iets beter had ingedeeld, iets waar we met het team tussen de beide races hard aan gewerkt hebben. Het resultaat was voelbaar en ik ben enorm gelukkig met mijn progressie dit weekend.” Nikodem Wierzbicki leidt in zijn categorie het klassement.

Pech voor Milan De Laet...

Een aanrijding en een sputterende motor, dat was het verhaal van de jonge Brabander Milan De Laet in Zolder. “Ik heb heel het weekend geworsteld met een nukkige krachtbron en als resultaat daarvan stond ik voor de beide races niet op mijn normale plek op de startgrid. Bovendien blokkeerde de versnellingsbak op zaterdag in de vierde versnelling en ik enkel uitrijden om punten te scoren. Het gedrum bij de start van de tweede race leidde tot een aanrijding, iemand schoof letterlijk in mijn auto en dan is het verhaal ook meteen verteld. De auto was achteraan geraakt en ik kon mijn kansen niet verdedigen.” Milan De Laet is vijfde in de tussenstand en tweede bij de Juniors.

Volgende afspraak voor het team en de rijders: de Gamma Race Day in Assen op 7 en 8 augustus!

EJ Automotive  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons