van der Horst

Zolder Superprix: Benjamin Abeloos: “Ik verwezenlijk een jongensdroom!”

Benjamin Abeloos - Ford AB Automotive
Benjamin Abeloos - Ford AB Automotive
In de schaduw van allesheerser Tomas De Backer tekende Benjamin Abeloos tijdens de Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort voor zijn allereerste race-weekend. Voor de rijder van Ford AB Automotive kwam het erop neer ervaring op te doen en, vooral, zonder kleerscheuren de twee races vol te maken. Met deze kilometers op de teller, gaat het vol vertrouwen richting Circuit Zolder voor de tweede afspraak in de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup!
  • Prospeed Competition
“Ik beleefde daar in Zandvoort de verwezenlijking van een jongensdroom,” glundert Benjamin nog na. “Ik heb van elk moment genoten en niet alleen als ik achter het stuur plaatsnam van de #21 Ford AB. Het betreden van de pitbox, het met het brommertje van het team op en neer rijden voor het ophalen van banden of benzine, de eerste keer dat je plaatsneemt in de briefingroom: het was telkens genieten zoals een jongetje dat voor de eerste keer een balletje mag trappen !” 
 
Benjamin had weliswaar al uitvoerig testgereden, maar de baan opgaan in een eerste échte vrije training, samen met de andere Belgische en Nederlandse deelnemers, dat was nog andere koek. 
 
Benjamin Abeloos - Ford AB Automotive
Benjamin Abeloos - Ford AB Automotive
“Vooral omdat we in de private tests op vrijdag ook nog samenreden met de snellere Mazda’s en wisselende weersomstandigheden het verloop bemoeilijkten. Reken daarbij dat ik het in de eerste vrije sessie zonder ABS diende te stellen, de sessie werd onderbroken door de rode vlag, en je beseft dat het er redelijk zenuwachtig aan toe ging. Ik had dan ook tijd nodig om het juiste ritme te vinden en het feit dat ik pas op het einde van het weekend gelijkaardige rondetijden neerzette als wat ik eerder presteerde, spreekt boekdelen over mijn ‘speed’!” 
 
Op Circuit Zolder komt Benjamin niet onbeslagen aan de start.  Hij maakte er vorig jaar tijdens de vrije trainingen van de Truck Grand Prix voor de eerste keer kennis met de Fiesta Cup en haspelde er ondertussen samen met het team van Vanspringel de nodige testrondjes af. 
 
“Het mag duidelijk zijn dat het er hard aan toegaat in de Fiesta Cup en er voor elke plaats, elke seconde wordt geknokt. Ik weet nu ook dat ik er van bij de eerste meter, de eerste ronde moet staan en het is enkel op die manier dat ik echt mijn plaats kan opeisen in het peloton. Ongeacht belang te hechten aan de juiste positie in het veld, wil ik op Circuit Zolder écht gaan koersen. Dat er deze keer meer gegadigden op de afspraak zullen zijn, zal de onderlinge strijd alvast nog beter, nog scherper maken.” 
 
Als Ford-verdeler, met vestigingen in Vilvoorde en Schaarbeek, treedt Benjamin uiteraard aan onder de vlag van Ford AB Automotive, maar de technische bijstand is in handen van Vanspringel Motorsport. 
 
“Wij zijn Ford-collega’s, ik ken de familie Vanspringel zeer goed en met de vier jaar ervaring die zij hebben verkregen in de Ford Fiesta Sprint Cup waren zij voor mij de ideale raadgevers. Het lag voor de hand dat zij mij zuiver technisch zouden bijstaan en na dat eerste weekend op Circuit Zandvoort heb ik geen enkele reden om mij die keuze te beklagen.”  

Ford Fiesta Sprint CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op woensdag 25 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons