van der Horst

Zolder Superprix: Maxime Oosten wint chaotische tweede BMW M2 CS Racing Cup Benelux race

Maxime Oosten - Bas Koeten Racing
Maxime Oosten - Bas Koeten Racing
Het leek er op dat Maxime Oosten (Bas Koeten Racing) de tweede race voor de BMW M2 CS Racing Cup Benelux op het circuit van Zolder niet zou winnen nadat hij een drive through kreeg voor het aantikken van de wagen van Esteban Muth bij de start. Maar het chaotische vervolg van de race maakte dat Oosten terug de aansluiting vond en alsnog de race kon winnen.
Giovanni Scamardi - JJ Motorsport
Giovanni Scamardi - JJ Motorsport
Fred Caprasse (BMW Bilia-Emond) reed de wagen van Willem Meijer (Xwift Racing Events) aan bij het aansnijden van de Jacky Ickx chicane. De Nederlander beëindigde zijn race in de grindbak waarop de safety car naar buiten werd geroepen. Oosten die net zijn drive through had uitgevoerd kon zo terug aansluiting vinden met de rest van het veld. De zege leek dan naar Giovanni Scamardi (JJ Motorsport) te gaan die na de herstart de leiding in handen had, maar een kapotte versnellingsbak betekende het einde van de race voor de Belg.

Joeri Janssens/Steven Brams - Belgium Racing
Joeri Janssens/Steven Brams - Belgium Racing
Maxime Oosten had zich ondertussen terug naar voren gewerkt en won alsnog de tweede race voor de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Dirk Warmerdam en Dante Rappange (Bas Koeten Racing) kwamen als tweede over de finishlijn terwijl Berry van Elk zijn eerste podium in de cup behaalde. Fred Caprasse werd vierde en was daarmee opnieuw beste Belgische deelnemer. Joeri Janssens en Steven Brams eindigden met hun wagen van Belgium Racing op de zesde plaats algemeen en waren daarmee tweede in het Belgisch klassement. Esteban Muth (G&A Motors) werd uiteindelijk nog achtste algemeen voor Gary Terclavers/Lars Zaenen.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op zondag 12 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons