van der Horst

Zolder Superprix: #TeamPGZ by RedAnt Racing opnieuw op podium

#TeamPGZ by RedAnt Racing combineert dit seizoen meerdere programma’s en nu was het tijd voor de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux op Circuit Zolder. Nadat begin mei in Spa-Francorchamps de eerste meeting was afgewerkt, was het nu tijd voor een verplaatsing naar de Limburgse omloop Circuit Zolder voor wat voor veel deelnemers een heuse thuiswedstrijd is. Op het programma stonden zoals steeds twee sprintraces en voor Xavier Maassen zat er een podiumplaats in, een zeer knap antwoord na een moeilijker weekend in de Ardennen begin mei.
Tijdens de Zolder Superprix, een traditioneel topweekend voor de Benelux-racerij was de Porsche Carrera Cup Benelux het hoogtepunt met een startveld van maar liefst 24 wagens en een hele reeks topnamen aan de start van de races. #TeamPGZ by RedAnt Racing zet maar liefst vier wagens in, met Xavier Maassen, Sam Dejonghe, Tom Boonen en voor de eerste maal dit seizoen Ad Geerts die zijn collega Luc Vanderfeesten afloste in de Porsche 992 GT3 Cup die dit seizoen in de AM Cup uitkomt.
 
Voor Xavier Maassen die op een steenworp van het circuit woont, werd het een sterk weekend met een derde en tweede tijd in de kwalificaties en een vierde en tweede stek in de beide wedstrijden, iets wat de Limburger uiteraard erg kon smaken. “Ik wilde in Zolder presteren, mijn start in Spa was immers niet slecht, maar niet op het niveau dat ik mezelf opleg”, aldus Maassen. “Ik weet wat mijn mogelijkheden zijn en daar hebben we dit weekend, samen met het team, aan gewerkt, met een sterk resultaat als gevolg. Ik wil over twee weken in Zandvoort op dit elan verdergaan en gezien Circuit Zandvoort een omloop is waar ik altijd presteer, geven we alvast afspraak daar!
 
De andere bolide van het team in de categorie ‘Pro’ is uiteraard in handen van Sam Dejonghe, die een beetje in het schuitje van Maassen in Spa zat, met een zesde plek in de eerste race en een elfde plaats in de tweede afspraak van het weekend. “In die tweede race reed een andere deelnemer tijdens de safety car achteraan tegen me, wat uiteraard moeilijk te plaatsen is. Vanaf dan was het gedrag van de wagen niet goed meer en bovendien zat de uitlaat dicht, wat tot vermogensverlies leidde, met het resultaat dat we kennen. Nu goed, we zitten nog in de eerste fase van de Carrera Cup en ook ik geef afspraak op de schitterende omloop van Zandvoort.”
 
Tom Boonen verliest podiumplaats
 
Voor Tom Boonen zat er een vijfde plek in de eerste race in en de ex-wereldkampioen wielrennen mocht op zondag naar het podium met een derde plaats in Pro-Am, “maar dat podium werd in het eindresultaat een vierde stek, na een straftijd voor tracklimits”, aldus Boonen. “Jammer want ik denk dat het zeker verdiend was. Ik mag echter niet klagen over de start van mijn seizoen, met een zege, een podium en twee ereplaatsen, wat me ook in een goede positie plaatst in de strijd om de titel.”
 
Ook Ad Geerts zette opnieuw heel wat stappen vooruit met een zevende en vierde plaats in de sterk bezette Am-klasse, “een zeer leerrijk weekend en een plaats net naast het podium, daar kan ik zeker tevreden zijn”, aldus Ad Geerts.
 
Op 25 en 26 juni is de Porsche Carrera Cup Benelux te gast op Circuit Zandvoort voor de vijfde en zesde wedstrijd van het seizoen, in het kader van de ADAC GT.

RedAnt Racing
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 15 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons