van der Horst

Zoon van Michael Schumacher debuteert in autosport

Mick Schumacher & Frits Van Amersfoort
Mick Schumacher & Frits Van Amersfoort
Mick Schumacher, de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, debuteert dit seizoen in de autosport. De vijftienjarige Duitser liet vorig seizoen een goede indruk na in het Duitse Junior karting kampioenschap en maakt nu de overstap naar de nieuwe ADAC Formule 4 serie. Voor zijn debuut in de autosport wordt Schumacher ondergebracht bij het bekende Nederlandse Van Amersfoort Racing, dat na het verdwijnen van het Duitse formule 3 kampioenschap in de opkomende formule 4 een goed alternatief vond.
  • Hamofa Performance
Met Frits Van Amersfoort kan Mick Schumacher rekenen op een mentor die het klappen van de zweep kent. Verscheidene beroemde rijders en niet de minste zoals Jos Verstappen, Christian Albers, Giedo van der Garde maar ook Bas Leinders maakten tijdens hun opmars in de autosport ooit deel van het team. Verleden jaar was Max Verstappen nog de revelatie in het Europese formule 3 kampioenschap aan het stuur van een wagen van het Van Amersfoort Racing team.

Mick Schumacher trok verleden jaar al de aandacht van Frits Van Amersfoort en na een test in de simulator werd de jonge Duitser uitgenodigd voor een testsessie op het circuit van Valencia, waarna men snel tot een overeenkomst kwam.
 
ADAC Formula 4
ADAC Formula 4
De Formule 4 maakt dit jaar zijn debuut in Duitsland en vervangt er de ADAC Formel Masters. De meeste races worden in het voorprogramma van de ADAC GT Masters serie gereden. Wie de jonge Schumacher in actie wil zien kan op 20 en 21 juni afzakken naar het circuit van Spa-Francorchamps waar de jonge wolven van de formule 4 hun kunnen zullen tonen in het kader van het ADAC GT Masters weekend aldaar.

Foto's: Van Amersfoort Racing & ADAC Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 2 maart 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons