Zweden: Tweede plaats voor Guillaume De Ridder

Guillaume De Ridder - RX2
Onze landgenoot Guillaume De Ridder heeft nu definitief zijn draai gevonden in RX2. De Waalse rallyrijder, die ondermeer de 208 Rally Cup France reed, heeft voor dit seizoen gekozen voor het zeer competitieve RX2 dat zeven wedstrijden rijdt in de schaduw van de World RX. In RX2 toch 22 concurrenten wat het geheel competitief maakt voor de titelpretendenten.
In Zweden lukte De Ridder zijn eerste podium tijdens de vierde wedstrijd van het seizoen. Voordien was De Ridder reeds zeer regelmatig met twee vierde plaats in de A-Finale in België en Lydden Hill. In Hell bleef hij hangen in de halve finales, maar in Höljes reed hij constant vooraan met een zeer knappe twee plaats in de finale.

Na drie zeges op rij moest de Fransman Cyril Raymond ditmaal de arena verlaten met een lekke band. De Brit Rooke rook zijn kans en won net voor De Ridder die zodoende opschuift naar de derde plaats in de tussenstand na Raymond en Rooke.

Foto's: Johnny Loix
Info: Frieda Loix

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zondag 2 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zweden.