van der Horst

24H Le Mans: Vooruitblik GTE: Wie kan Ford en Ferrari bedreigen?

Ferrari vs. Ford
Ferrari vs. Ford
Vorig jaar dacht iedereen dat de strijd in GTE zou uitdraaien op een duel tussen Ford en Ferrari, exact 50 jaar nadat beide merken nog vochten voor de eindzege. Zover kwam het uiteindelijk niet omdat Ford zijn huiswerk een beetje te goed had gemaakt. De Amerikanen reden met de voet van het gas om zo met een wel erg gunstige Balance of Performance volgas te gaan in de wedstrijd zelf. Mogelijk even straf was dat het niet fabrieksteam AF Corse maar wel Risi Competizione was dat nog het dichtst in de buurt bleef van het merk met het blauwe ovaal.
AF Corse - Ferrari 488 GTE
AF Corse - Ferrari 488 GTE
Uit de resultaten van de voorbije FIA WEC-wedstrijden kunnen we alvast opmaken dat Ford, dat won in Silverstone, en Ferrari, dat met AF Corse de beste was in Spa, alvast competitief voor de dag zullen komen. Maar afgaande op de testdag mogen we zeker Corvette niet uitsluiten, een merk dat al vele jaren naar Europa afzakt speciaal voor de Franse etmaalrace. Het verschil in rondetijden was tijdens de testdag in de GTE Pro-klasse erg klein en daarom valt het moelijk in te schatten wie met welke brandstofhoeveelheden reed en wanneer.

Chevrolet Corvette C7.R
Chevrolet Corvette C7.R
Wel zeker is dat de beide Corvettes toen de toon aangaven, maar hun bonus op de beide Porsches bedroeg slechts enkele tienden van een seconde. Naast de vier Ford's en de Porsche, Ferrari en Corvette-paren mogen we natuurlijk ook de beide Aston Martin's niet vergeten, die zich in het FIA WEC totnogtoe op de vlakte hielden, maar wel eens sterk kunnen voor de dag komen in de belangrijkste wedstrijd van het jaar. En tot slot is ook opnieuw van de partij... de Risi Competizione Ferrari.

Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage
In GTE Am lijken de beste papieren voor de Aston Martin van Dalla Lana, Lauda en Lamy. Zij reden het voorbije anderhalve seizoen sterk in het FIA WEC en kenden vorig jaar met nog drie uur op de klok pech in Le Mans. Daardoor ging de strijd voor de zege tussen de Ferrari's van Scuderia Corsa en AF Corse, met de Abu Dhabi-Proton Racing Porsche op één ronde achterstand. Met 16 auto's op de deelnemerslijst wordt het alvast een mooie strijd. We houden natuurlijk ook onze ogen open voor de Belgen, Dries Vanthoor rijdt in de JMW Motorsport Ferrari #84 terwijl Stéphane Lémeret plaatsneemt in de Proton Competition Porsche #88.

--- Deelnemerslijst 24 Heures du Mans 2017 (PDF) ---

Lees ook: Vooruitblik LMP1: Eindelijk prijs voor Toyota?

Foto's: Arne Simons & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op dinsdag 13 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons