van der Horst

10H Suzuka: Dominante zege WRT Audi Vanthoor-Vervisch

Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo
De Audi Sport Team WRT Audi R8 LMS GT3 Evo #25 van Frédéric Vervisch, Dries Vanthoor en Kelvin van der Linde heeft de Suzuka 10 Hours gedomineerd, de voorlaatste manche van de Intercontinental GT Challenge. Hoewel de Nogaro-blauwe Audi in de openingsuren eerst nog even zijn meerdere moest erkennen in de BMW M6 GT3's van Schnitzer en Walkenhorst, nam Vanthoor de controle over na de tweede reeks pitstops. Twee neutralisaties brachten het veld in de resterende acht uur nog terug samen, maar de Belgische Audi kon steeds comfortabel het laken weer naar zich toe trekken.
GruppeM Racing - Mercedes-AMG GT3 #999
GruppeM Racing - Mercedes-AMG GT3 #999
Kelvin van der Linde bracht na tien uur wedstrijd de wagen in het donker over de meet met een voorsprong van 40 seconden op de GruppeM Racing Mercedes-AMG GT3 #999 Raffaele Marciello, Maro Engel en solo-puntenleider Maxi Buhk. Audi leek in eerste instantie op weg naar een 1-2, maar de fabriekswagen uit de stal van het Chinese Absolute Racing (Haase-Winkelhock-Mies) verloor tijdens de allerlaatste pitstop een minuut met problemen bij het tanken. De Audi #125 viel daardoor nog terug naar de zevende plek, terwijl de fabrieks-Porsche 911 GT3 R #912 van Matt Campbell, Dennis Olsen en Dirk Werner van Absolute Racing opschoof naar de laagste podiumtrede.

De Craft-Bamboo Racing Mercedes #77 van Maxi Goetz, Luca Stolz en Yelmer Buurman droeg ook bij tot de fraaie puntenbuit van AMG met de vierde plaats, voor de polesittende Schnitzer BMW in vijfde stelling. De M6 GT3 van Martin Tomczyk, Augusto Farfus en Nick Yelloly werd na een goede start teruggeslagen met een drive-through voor het niet-respecteren van de minimum pitstoptijd en kwam dat niet meer te boven, wat eens te meer het hoge tempo van de wedstrijd illustreert. 

Nissan was in Suzuka bij de les en kon zich vaak mengen in de kopgroep. De KCMG GT-R Nismo GT3 van Matsuda-Chiyo-Burdon werd als zesde geklasseerd na een laat manoeuvre op de M-Sport Bentley Continental GT3 #107. Na het knappe resultaat in de 24 Uur van Spa kwam Honda daarentegen nooit in het stuk voor. Het exemplaar van onze landgenoot Bertrand Baguette kwam niet verder dan de vijftiende plaats, achter de zusterwagen van een lokaal team. Alessio Picariello werd 17e met Audi Team Hitotsuyama.

--- UITSLAG IGTC 10H SUZUKA ---


Foto's: IGTC/SRO

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Intercontinental GT Challenge op zondag 25 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Suzuka 10 Hours.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons