van der Horst

12H Bathurst: Laurens Vanthoor: "Racen in Bathurst is een echte uitdaging"

Phoenix Racing - Audi R8 LMS ultra
Phoenix Racing - Audi R8 LMS ultra
Op zondag 8 februari komt Laurens Vanthoor in Australië voor de tweede maal aan de start van de 12 Uren van Bathurst. De piloot van de Belgian Audi Club deelt er een Audi R8 LMS ultra van Phoenix Racing met de Duitser Markus Winkelhock en de Italiaan Marco Mapelli. Het doel? Winnen!
  • LTF
Van lente lijkt er in België nog lang geen sprake, maar de start van het autosportseizoen nadert toch al met rassenscheden.  Voor Laurens Vanthoor begint het seizoen echter reeds komend weekend!  “Klopt, ik neem in Australië deel aan de 12 Uren van Bathurst,” blikt de Limburger vooruit.  “Ik vorm er ploeg met Markus Winkelhock, met wie ik vorig jaar de Total 24 Uren van Spa won, en de Italiaan Marco Mapelli, de Italiaanse titelhouder in GT.  Met onze Audi R8 LMS ultra van Phoenix Racing gaan we dan ook voluit voor de overwinning.”

Laurens vertrok reeds begin vorige week naar Down Under, kwestie van er zich goed te kunnen aanpassen aan het tijdsverschil en het - heel wat warmere - klimaat.  “De gelegenheid ook om nog enkele dagen rust in te lassen alvorens het seizoen echt te beginnen”, vertrouwde hij ons toe op weg naar de luchthaven.  “Ik heb deze winter hard gewerkt aan mijn fysieke conditie en stak heel wat tijd in verschillende vergaderingen met mijn partners.  Deze korte vakantie biedt mij de kans om te acclimatiseren maar ook om de batterijen volledig op te laden.  Ik zal dan ook met heel veel vertrouwen op de omloop aankomen en ben nu al erg ongeduldig.

In de loop der jaren wonnen de 12 Uren van Bathurst aan internationaal belang, en succes hebben in deze 13de editie lijkt de Belg dan ook wel mooi meegenomen.  “Tijdens mijn eerste deelname vorig seizoen, heb ik met eigen ogen kunnen vaststellen dat dit een bijzonder leuke wedstrijd is”, blikt Laurens terug.  “En, geef toe, aan zo’n race aan de andere kant van de wereld kunnen deelnemen is toch wel anders dan racen op “mijn” circuit van Zolder”, grapt hij.  “Er heerst in het Australische autosportwereldje een toffe ambiance en de omloop van Mount Panorama is echt atypisch.  Het gaat er op en neer, meer nog dan wat op televisie het geval lijkt, en er zijn bovendien nog een heel aantal bochten waar je blind induikt.  En of dat nog niet voldoende is, zijn er verschillende plekken waar je rakelings langs de betonnen muur scheert, want het is en blijft natuurlijk een stratencircuit!  Nee, het is een bijzonder uitdagende omloop, waarvan ik een groot liefhebber ben.”

De start van de 12 uren wordt gegeven op zondag 8 februari om 5u50 (lokale tijd, dus in België op zaterdag om 19u50).  De raceverloop zal kunnen worden gevolgd via een live stream op de website van de organisatie: www.bathurst12hour.com.au.  Vanzelfsprekend hoopt Laurens Vanthoor er te schitteren in de Audi R8 LMS ultra #15 die voor de gelegenheid wordt geflankeerd door... een kangoeroe.

Belgian Audi Club pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 3 februari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hour.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons