van der Horst

12H Bathurst: Wolfgang Reip wederom aan de start!

Wolfgang Reip
Wolfgang Reip
Net als vorig jaar zal ook dit jaar Wolfgang Reip deelnemen aan de Bathurst 12 Hour. Alex Buncombe en Katsumasa Chiyo vergezellen onze talentvolle landgenoot wederom aan boord van een officiële Nissan GT-R NISMO GT3, terwijl Rick Kelly niet langer deel uitmaakt van de bezetting gezien de verplichte aanwezigheid op een V8 Supercars test. Laatstgenoemde geraakte vorig jaar betrokken in een zware crash met de Clearwater Ferrari in de openingsfase van de wedstrijd waardoor zijn teamgenoten zelfs niet aan racen toe kwamen. Dit jaar zijn Darren Cox en de zijnen dus uit op revanche op de Panorama berg en vertrouwen daarvoor opnieuw op Godzilla, een bolide die door JRM en Nissan overigens werd voorzien van de nodige updates.
Team RJN Nissan
Team RJN Nissan
Reip is een product van de Nissan GT Academy die gamers opleidt tot volwaardige racers en gaat zijn derde seizoen in loondienst van het Japanse merk in. Voor zijn eerste endurance race van 2015 mikt Wolfgang Reip op niets minder dan het podium. "Mijn verwachtingen zijn hooggespannen. We hebben een stevige bezetting die kan pushen van meet af aan. Vanzelfsprekend zal het hard labeur zijn; enerzijds vanwege het circuit zelf en anderzijds vanwege het verkeer waar we mee moeten omgaan. Afgelopen jaar zaten we in de top 5 toen de crash voorviel, dus we kunnen verwachten om minstens die positie te evenaren. Laten we mikken op een podium en dan zien we wel waar we na elf van de twaalf uren staan", aldus onze landgenoot in een reactie. 

Foto's: British GT & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 20 januari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hour.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons