van der Horst

12H Monza: Scherer Sport PHX wint - Red Ant Racing pakt klassewinst

Podium 2023 24H Series 992
Podium 2023 24H Series 992
Het werd nog een zeer drukke dag voor Red Ant Racing op zondag tijdens het tweede deel van de Hankook 12H Monza. Ayrton Redant, Arnold Neveling en Kai Rillaerts moesten vanuit een derde positie met een ronde achterstand zich een weg naar voren banen en dat in de laatste 5,5 uur. Met succes, want het trio won de 992-klasse en pakt zo ook de leiding over in het Europees kampioenschap. De algemene winst ging dan weer naar de Scherer Sport PHX Audi van Elia Erhart, Michael Doppelmayr en Pierre Kaffer. Al moesten zij wel voor die plaats vechten tot het einde van de wedstrijd.
  • St. Paul
Scherer Sport PHX - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Scherer Sport PHX - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Scherer Sport PHX vocht in het laatste deel van de Hankook 12H Monza een stevig gevecht uit met de Herberth Motorsport Porsche. Beiden lagen op een andere strategie, waardoor je continu een haasje-over spel kreeg om de leiding. De race zou pas in de laatste 45 minuten in een beslissende plooi vallen, waar de Audi het met 24 seconden voorsprong haalde. Ralph Bohn, Daniel Allemann en de gebroeders Renauer moesten tevreden zijn met plaats twee.

Haas RT - Audi R8 LMS EVO II
Haas RT - Audi R8 LMS EVO II
Ook drama voor de derde plek. Zo was de Haas RT Audi met Mathieu Detry, Max Hofer en Miika Parnu goed op weg naar een podiumplaats, tot de wagen in aanraking kwam met die van BMW Italia Ceccato Racing. Hierdoor moest men de pits opzoeken voor reparaties, maar daarna ging het van kwaad naar erger toen zij stilvielen op het tracé. Uiteindelijk eindigden zij nog als twaalfde. Van al dat tumult vooraan kon de CP Racing Mercedes van Charles Putman, Charles Espenlaub, Joe Foster en Shane Lewis profiteren om naar het laagste podiumtrapje te rijden.

Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
In de 992-klasse was het Neuhofer Racing dat de plak zwaaide op zaterdag, maar al snel bijgebeend werd door Red Ant Racing op zondag. Op de koop toe kende het Duitse team nog een lekke band, waardoor zij nog meer kostbare tijd verloren tegenover het Belgisch team. Van daaruit konden Redant, Neveling en Rillaerts met bravoure de race controleren om zo naar klassewinst te rijden. Hiermee doen ze het een positie beter dan in Spa. Voor Q1 Trackracing met Rubens Barrichello als rijders; was het een weekend om te vergeten. Na de problemen op zaterdag, haalden zij de finish niet op zondag.

Foto's: 24H Series powered by Hankook



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zondag 11 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Monza.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons