van der Horst

12H Sebring: Bourdais stuurt Action Express Corvette DP naar pole

Action Express - Corvette DP
Action Express - Corvette DP
Sébastien Bourdais heeft de pole gereden voor de 12 Hours of Sebring. De Fransman was met zijn Action Express Corvette DP (de wagen die in januari nog de 24 uren van Daytona won) de snelste van het pak in de 15-minuten durende kwalificatiesessie. De LMP2’s ogen op Sebring weer bij de les, getuige daarvan de tweede tijd van Olivier Pla in de OAK Racing Morgan-Nissan, die slechts 0.169s moest toegeven op zijn landgenoot.
Muscle Milk Pickett Racing - Oreca 03 Nissan
Muscle Milk Pickett Racing - Oreca 03 Nissan
De Corvette DP van de broers Taylor reliseerde de derde chrono (+0.627s), voor de LMP2’s van Extreme Speed Motorsports (HPD ARX-03b #1) en Muscle Milk Pickett Racing (Oreca 03 #6). De door Ford aangedreven wagens die het in de vrije trainingen opvallend goed deden, kwamen er niet echt aan te pas, met de Chip Ganassi Racing DP van Scott Dixon pas op P6 (+1.181s). Bruno Junqueira realiseerde voor RSR Racing de pole in Prototype Challenge (PC), met een marge van maar liefst 0.760s op identieke 8Star Motorsports bolide van Tom Kimber-Smith.

Corvette C7.R
Corvette C7.R
In GTLM was de eerste startpositie weggelegd voor Porsche. De Deen Michael Christensen kon in een felbevochten sessie zijn 911 RSR #912 die hij deelt met Patrick Long en Jorg Bergmeister maar net 0.091s sneller rond Sebring jagen dan de RLL BMW Z4 GTE van Dirk Müller, die op zijn beurt Bill Auberlen in de zusterwagen voorbleef. De twee Corvette C7.R’s legden beslag op de vierde en vijfde startplek, terwijl Richard Lietz de tweede fabrieks Porsche naar P6 stuurde, nog steeds op amper 0.316s van de polesitter. De SRT Viper's vergaan het dit weekend duidelijk minder goed, Marc Goossens die in Daytona nog de pole realiseerde, zal ditmaal pas als voorlaatste GTLM van start gaan.

Turner Motorsport - BMW Z4 GT3 #94
Turner Motorsport - BMW Z4 GT3 #94
Ook in GTD waren de onderlinge verschillen miniem, met de top 15 binnen dezelfde seconde. De pole kwam uiteindelijk op naam te staan van Dane Cameron in de Turner Motorsport BMW Z4 GT3 #94, de wagen waarop ook Markus Palttala in actie zal komen. De Alex Job Racing Porsche #22 van Leh Keen klopte af als tweede, voor de GT3 Viper van de broers Bleekemolen. Jan Heylen vat de race morgen aan vanaf de zevende stek, terwijl de Mühlner Motorsport Porsche van Nico Verdonck niet meer in actie komt na een crash in de nachtelijke vrije trainingen van donderdag.

--- UITSLAG KWALIFICATIES 12H SEBRING ---

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Tudor United Sportscar Championship op vrijdag 14 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12h Sebring.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons