van der Horst

12H Sebring: Incidentrijke wedstrijd kort stilgelegd met rode vlag (+ Video's)

f13f926e486910bc0ae660949ada5008c4e4a6c6.jpg
Na talloze neutralisaties werd de 12 Hours of Sebring zopas even stilgelegd met een rode vlag. Al van bij het startschot wordt de race geplaagd door incidenten en gele vlaggen, met in het eerste uur meteen de Viper GT3 van de gebroeders Bleekemolen die in een vlammenzee werd gehuld na een vermoedelijk een brandstoflek. Ook de Risi Competizione Ferrari 458 Italia (GTLM) verdween inmiddels uit de wedstrijd na een dubbele inschattingsfout van Matteo Malucelli, de Italiaan is zeker geen onbesproken rijder de laatste tijd. Na goed vier uur wedstrijd zorgde een zware crash met twee Prototype Challenge wagens voor een rode vlag, nog maar de vierde in de geschiedenis van de Amerikaanse race.
Beide PC wagens crashten bij het uitkomen van de laatste bocht. David Ostella kwam in de Performance Tech Motorsports Oreca FLM09 te wijd uit de bocht 17 en klapte vervolgens in de muur, de PR1 Motorsports wagen van Frankie Montecalvo die volgde kon geen kant op en werd geraakt. Beide rijders konden op eigen kracht uit hun wagens klimmen. Niet alleen lag de piste zowat over de gehele breedte bezaaid met brokstukken, de PR1 Motorsports bolide blokkeerde bovendien de toegang tot de pitlane. Na een goed kwartier werd het rood al weer ingetrokken en het veld maalt inmiddels al weer rondjes acht de safety car.
 
b38ebf49ad62b12fe4b95c624e6335e54cb10db0.jpg
In de strijd om de zege ligt alles nog open, met de volledige top 10 in de Prototype klasse nog in dezelfde ronde waarbij de polesittende Corvette DP van Sébastien Bourdais aan de leiding rijdt. De Muscle Milk Pickett Racing Oreca-Nissan die tot dusver een van de smaakmakers was, verkeert inmiddels wel in de problemen en werd achter de pitmuur geduwd. 

 

 




Foto's: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Tudor United Sportscar Championship op zaterdag 15 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12h Sebring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons