van der Horst

12H Sebring: Met Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne maakt volgende maand zijn debuut in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Onze landgenoot neemt deel aan de Mobil 1 12 Hours of Sebring aan het stuur van de Acura ARX-05 van Meyer Shank Racing. Tom Blomqvist en Oliver Jarvis worden zijn teamgenoten.
  • Qvick Motors
Meyer Shank Racing - Acura ARX-05
Meyer Shank Racing - Acura ARX-05
De Meyer Shank Racing Acura won nog de 24 Hours of Daytona met Tom Blomqvist, Oliver Jarvis, Helio Castroneves en Simon Pagenaud. Normaal gezien zouden de drie eerst vernoemde rijders het stuur van de Acura delen bij de 12 Hours of Sebring maar Castroneves neemt het zelfde weekend deel aan een IndyCar wedstrijd in Texas waarvan het tijdschema aangepast werd waardoor hij onmogelijk nog aan de start kon komen in Sebring. Stoffel Vandoorne vervangt de Braziliaan en wordt zo opnieuw teamgenoot van Tom Blomqvist waarmee hij vorig jaar in het WEC reed bij JOTA Sport. Vandoorne had vorige week al de kans om de wagen te testen en maakte indruk op het team.

Foto's: ABB Formula E & IMSA
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op donderdag 24 februari 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons