van der Horst

16H Hockenheim: CP Racing comfortabel aan de leiding

CP Racing - Mercedes-Benz AMG GT3
CP Racing - Mercedes-Benz AMG GT3
Na de eerste acht uren van de 16H Hockenheim bekleedt de CP Racing Mercedes van Charles Putman, Charles Espenlaub, Joe Foster en Shane Lewis de leidersplaats. Het Amerikaanse team kon profiteren van problemen bij de Equipe Verschuur Renault, waardoor zij nu een comfortabele voorsprong van zes ronden hebben op de eerstvolgende wagen, de DUWO Racing Porsche 991 GT3 Cup met Andrey Mukovoz, Sergey Peregudov en Stanislav Sidoruk.
TOPCAR Sport - Cupra TCR DSG
TOPCAR Sport - Cupra TCR DSG
Nochtans was de Renault R.S. 01 van Equipe Verschuur een gesel voor de Mercedes. De Nederlandse equipe leidde de race in de eerste helft van de acht uren, maar een remprobleem zorgde ervoor dat Mike Verschuur en co terugvielen tot achter het Amerikaanse team. Op de koop toe moesten zij anderhalf uur voor het einde halthouden op het circuit vanwege een vermoedelijk kapotte aandrijving, een euvel waar zij ook mee kampten in Monza. Hierdoor komen er twee Porsches uit de 991 Cup op plaatsen twee en drie, met de NKKP Racing by Bas Koeten Racing Porsche van Gijs Bessem, Harry Hilders en Marcel van Berlo op P3. Op plaats vier treffen we de leider in de TCE klasse aan. Daar is het de TOPCAR Sports Cupra van Fabian Danz, Karen Gaillard en Kai Jordan die de beste TCR is.

PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
Langs Belgische zijde is het nog geen gemakkelijke race geweest. AC Motorsport moest al een achtervolgingsrace inzetten nadat zij in de openingsfase aangetikt werden door de huidige leider in de TCE-klasse. Na een lange strijd liggen ze nu vierde, op vijf ronden van de Cupra. Ook Nico Verdonck, Rodrigue Gillion en Tom Heeren moesten zich terug door het veld murwen, nadat zij met de PROsport Performance Aston Martin GT4 maar liefst 20 minuten in de pits stonden. Dankzij een knallende stint van Verdonck in de regen knabbelden zij wat van de achterstand weg, al zitten er nog vier ronden tussen hen en de leidende Sorg Rennsport BMW M4 GT4. De SpeedLover Porsche verloor meer dan een uur na contact met de bandenmuur en ligt op dit moment laatste. De race gaat vanmiddag om 12 uur terug van start tot 20 uur deze avond.

Foto's: 24H Series powered by HankookSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zondag 6 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 16H Hockenheim.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons