van der Horst

16H Hockenheim: Equipe Verschuur op pole

Equipe Verschuur - Renault R.S. 01 GT3
Equipe Verschuur - Renault R.S. 01 GT3
Dit weekend wordt er in Duitsland niet alleen geracet op de Nürburgring, ook in Hockenheim gaat er een endurance race van start. De 24H Series streek er neer nadat het helaas de 24H Barcelona moest schrappen omwille de coronarestricties in Spanje. Hierdoor trok Creventic voor het eerst richting Duitsland en houdt er tevens de langste race die op de Hockenheimring ooit verreden werd. Het is de Equipe Verschuur Renault R.S. 01 van Harrie Kolen, Erik Van Loon en Mike Verschuur die van op pole zal starten.
Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing - Volkswagen Golf GTI TCR
Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing - Volkswagen Golf GTI TCR
Het is overigens niet de eerste pole voor de Renault, ook in Monza mocht de wagen vanaf de koppositie starten. daar duurde de race helaas niet lang aangezien zij problemen kregen met de aandrijving. Achter de Renault reed de CP Racing Mercedes van Putman/Espenlaub/Foster/Lewis, die voor het eerst sinds de uitgeregende 24H Dubai terug aan de start verschijnt, de tweede tijd. Bij de TCE's ging de pole naar de Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing Volkswagen Golf GTi TCR van Alberto Vescovi, Roberto Ferri, Miklas Born, Marek Schaller en Benjamin Leuchter.

Hoewel de onverwachte verandering van circuit het deelnemersaantal serieus heeft laten slinken - er starten maar 15 wagens verdeeld over de GT- en TCE Series -, is België toch goed vertegenwoordigd. Zo zal de Speedlover Porsche van een vijfde plaats starten en zijn Nico Verdonck, Rodrigue Gillion en Tom Heeren van de partij in de PROsport Racing Aston Martin GT4, die vanaf plaats zes de race aanvat. Als laatste is ook AC Motorsport weer van de partij met hun Audi TCR voor Perrin, Radermecker en Detry. Zij starten als vijfde in de TCE-klasse. De race zelf start zaterdag om 12 uur en zal live te zien zijn op de verschillende kanalen van de organisatie.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op vrijdag 4 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 16H Hockenheim.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons