van der Horst

19-jarige Dylan De Wolf wint Ford Fiesta Sprint Contest

Podium Ford Fiesta Sprint Contest
Podium Ford Fiesta Sprint Contest
Na een ongemeen spannende finale op de piste van Wavre Indoor Karting behaalde 19-jarige Dylan De Wolf de eerste uitgave van de Ford Fiesta Sprint Contest en krijgt hiermee de kans zijn debuut te beleven in de Ford Fiesta Sprint Cup!
Wegens gebrek aan voldoende inschrijvingen voor de selecties in één van de vier deelnemende indoorkarting diende het concept – en ook de eindprijs - van deze talentenjacht grondig aangepast te worden. Zo tekenden uiteindelijk slechts elf van de twintig weerhouden snelste kandidaten vrijdag ll aanwezig in Waver: Celine Coppieters, Paul Theysgens, Antoine Pire, Louis Mortelmans en Dylan De Wolf verkregen via de selecties in Wavre Indoor Karting een ticket voor de finale, Ine Vanderplasschen en Thomas Dejaegere kwamen uit voor Worldkarts Kortrijk, Gilles Vervisch en Michiel Vandermeulen reden voor Euro Kart Poperinge, terwijl Logan Sougné en Lorenzo Bonifazio de eer verdedigden van Karting Eupen.

Na verschillende sessies en eliminaties op de 650 meter korte en snelle baan achter het stuur van de elektrische Birel-ART-karts bleven Gilles Vervisch, broer van, Logan Sougné en Dylan De Wolf over voor de finale, waarin zij om beurten met dezelfde kart de piste opgingen. Sougné van Karting Eupen mocht als eerste 5’ speeltijd benutten en klokte prompt 51’’590 af, waarna Vervisch (Euro Kart) die tijd scherpstelde: 51’’520. En dan was het de beurt aan De Wolf. Met nog enkele rondjes voor de boeg toverde de WIK-man 51’’428 op de tabellen en besefte iedereen dat we de naam kenden van de laureaat van de Ford Fiesta Sprint Contest!

“Mijn ervaring in indoorkart heeft mij zeker geholpen om voluit te gaan en, zij het zeer nipt, dat klein beetje verschil te maken met Gilles,” zegt de perfect tweetalige Vilvoordenaar. “Van kindsbeen af vertoefde ik op één van de vele indoorbanen, ik won meerdere keren de 12 uursrace bij Inkart in Puurs, de 6 uurs nachtrace bij First Kart’inn in Machelen en zegevierde vorig in de 24 Uren op de Engelse Teesside Autodrome. Dat ik sindsdien altijd actief ben gebleven in indoor heeft natuurlijk alles te maken met de financiële kant en autosport bleef voor mij een onbereikbare droom. Het was mijn goede vriend Mathieu Detry die mij aanzette om in te schrijven voor de Ford Fiesta Sprint Contest en gezien ik meermaals races won in Waver, deed ik ook hier de selecties.”

Dankzij het behalen van de Ford Fiesta Sprint Contest kan Dylan De Wolf zich binnen afzienbare tijd opmaken voor het grote debuut en dat zal plaatsvinden tijdens de finale van de Belgisch-Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup op het zeer snelle TT Circuit Assen.

“Ik kreeg de keuze om zelf te bepalen waar ik voor de eerste keer wou aantreden en ik opteerde voor de laatste meeting van het seizoen,” licht Dylan toe. “Dat geeft mij voldoende tijd om het nog ontbrekende budget bij elkaar te harken en gezien de Finale Races een eigen organisatie zijn van de Ford Fiesta Sprint Cup krijg ik daar bovendien extra vrije trainingen onder de wielen geschoven, hetgeen mij moet toelaten de Fiesta beter te leren kennen en mij optimaal voor te bereiden. In mijn allereerste confrontatie kom ik immers uit tegen Junior-piloten die er dan al een full seizoen hebben opzitten. Ik moet ondertussen nog wat geduld oefenen, maar mij hoor je niet klagen! Ik ben uitermate tevreden dat ik de stap naar de autosport kan zetten en ondertussen blijf ik actief in indoorkarting. Aan kilometers in de benen zal er geen gebrek zijn!”

Een eerste opdracht wacht Dylan op 26 juni. Dan dient hij op Circuit Zolder te slagen voor het examen van RACB Sport tot het verkrijgen van de vereiste vergunning…

Persbericht Ford Fiesta Sprint Cup BelgiëSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op maandag 10 juni 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons