van der Horst

24H Le Mans: Newsflash: Brandende ProSpeed Porsche zorgt voor nieuwe onderbreking

#67 Team AAI Porsche 911 GT3 RSR
#67 Team AAI Porsche 911 GT3 RSR
De derde sessie is nu ook gestopt met een code rood nadat de Team AAI Porsche #67 van onder meer Xavier Maassen vuur vatte op de piste. De Porsche uit de GTE-Am klasse ingezet onder Taiwanese vlag maar door ProSpeed Competition gerund, reed hevig rokend over de baan terwijl er ook heel wat olie uit de wagen lekte. De Porsche vatte uiteindelijk vuur en ging in Tertre Rouge naar de kant terwijl de vlammen hoog opsloegen.
De brand was snel geblust maar er bevond zich heel wat olie op de piste die diende opgekuist te worden. De rode vlag werd dus opnieuw boven gehaald en de sessie werd stil gelegd terwijl de klok verder tikte aangezien er niet later dan tot middernacht mag gereden worden. Met nog iets minder dan een half uur te gaan werd de laatste kwalificatiesessie hervat.

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op donderdag 11 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons