van der Horst

24H Le Mans: 24 Uur van Le Mans pas in augustus?

Start 2017 24 Hours of Le Mans
Start 2017 24 Hours of Le Mans
Zal ook de 89e editie van de 24 Uur van Le Mans worden uitgesteld? Dat is volgens het Franse AutoHebdo best mogelijk. Fans toelaten op het circuit, zelfs in kleine groepen en onder strenge maatregelen, zal volgens het Franse magazine niet toegelaten worden in juni. Daardoor is de kans klein dat de 24 Uur van Le Mans zal kunnen doorgaan op twaalf en dertien juni en lijkt men voor het tweede opeenvolgende jaar te gaan naar een uitstel richting het einde van de zomer.
De reden dat de Franse website de huidige datum van de 24 Uur van Le Mans in twijfel trekt, is een recente aankondiging van de Franse Minister van Cultuur Roselyne Bachelot. Zomerfestivals mogen doorgaan, maar met slechts een maximale capaciteit van 5.000 zittende toeschouwers, gemaskerd en met respect voor sociale afstand. Zelfs als de coronacijfers verbeteren, zal dat niet beteken dat het normale aantal bezoekers zal worden toegelaten.

Organisator ACO kiest daarom voor plan B, volgens de informatie van AutoHebdo. Dat houdt in dat de beroemde race dus wordt uitgesteld naar een latere datum. De race zou gepland staan voor een van de laatste twee weken van augustus. Al is het weekend van 21 augustus het meest waarschijnlijke. Als AutoHebdo zijn informatie klopt, betekent dit dat de 4 Uur van Castellet (ELMS), dat een week later gepland staat, ook wordt uitgesteld. De vracht voor de 6 Uur van Fuji (26 september) zou dan ook per vliegtuig verscheept moeten worden in de plaats van per boot, nochtans een veel goedkoper vervoersmiddel.

Als die informatie klopt, zou er deze week een bevestiging volgen. De 10e editie van de Le Mans Classic, dat al een jaar uitgesteld werd en nu gepland staat voor één tot en met vier juli, zou hetzelfde lot ondergaan.

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in 24 Heures du Mans op woensdag 3 maart 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons