van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Aston Martin krijgt aanzienlijke BoP boost

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage GTE
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage GTE
Een dag voor de eerste vrije training van de 24 uren van Le Mans heeft de Automobile Club de l'Ouest een nieuwe Balance of Performance tabel voor de GTE-Pro klasse vrijgegeven. Zoals verwacht krijgt de nieuwe Aston Martin Vantage GTE van onder meer Maxime Martin een aanzienlijk duwtje in de rug. Dat was ook daadwerkelijk nodig rekening houdend met de resultaten in Spa en de chrono's van de testdag (16e en 17e op bijna 5 sec). De nieuwe Vantage beschikt voortaan over meer turbodruk doorheen het gehele toerenspectrum en een vergroting van de tankinhoud met vier liter. De maximum stintlengte van 14 ronden blijft behouden in GTE-Pro.
BMW Team MTEK - BMW M8 GTE
BMW Team MTEK - BMW M8 GTE
Porsche voerde met twee exemplaren van de 911 RSR de klasse aan op de testdag maar blijft als enige merk buiten schot. De BMW M8 GTE en Ferrari 488 GTE EVO ontvangen een kleine toename van turbodruk, terwijl het motorblok van de Ford GT net een klein beetje werd dichtgeknepen. Ter compensatie werd het minimumgewicht van de winnende wagen in Spa verminderd met 13kg. De BMW moet dan weer 13kg toevoegen aan het minimumgewicht, de Corvette C7.R 10kg.

Foto's: Racing International Photography & Arne Simons

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op dinsdag 12 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons