van der Horst

24H Le Mans: ACO overtuigd van aanwezigheid publiek op 24 Uur van Le Mans

Start 24h Le Mans 2020
Start 24h Le Mans 2020
Organisator Automobile Club de l'Ouest (ACO) is er zeker van dat de 24 Uur van Le Mans zal plaatsvinden met publiek. De komende editie van de beroemde Franse endurancewedstrijd was oorspronkelijk half juni geprogrammeerd, maar werd uitgesteld tot de late zomer om ervoor te zorgen dat toeschouwers aanwezig kunnen zijn. Ook als dit uiteindelijk niet het geval is, zal de 24 Uur alsnog plaatsvinden op 21 en 22 augustus.
De ACO heeft niet uitdrukkelijk bekendgemaakt dat fans Le Mans mogen bijwonen, maar wel hoe het zal verlopen als ze effectief aanwezig mogen zijn. Voorzitter van de ACO, Pierre Fillon zegt dat er een plan is om ervoor te zorgen dat iedereen binnen de drie dagen voor het betreden van het circuit een negatieve COVID-19-test kan voorleggen. "We hebben er alle vertrouwen in om Le Mans met publiek te organiseren. We weten echter niet hoeveel mensen zullen worden toegelaten", aldus Fillon. "Zeker geen 250.000. We zijn bezig met een paspoort te regelen voor geteste toeschouwers."

Vorig jaar kwam de ACO met het idee om gecontroleerde 'dorpen' met een beperkt aantal toeschouwers te vestigen rond verschillende delen van Circuit de la Sarthe, maar dit werd geschrapt toen de toegang van fans een maand voor de race helemaal werd afgeblazen. 

Pierre Fillon vertelde verslaggevers op de Total 6 Uur van Spa dat de publicatie van de 'vier stadia van de beëindiging van de lockdown'-strategie van de Franse regering het vertrouwen heeft gewekt dat er op 21 en 22 augustus een beperkt aantal fans zal worden toegelaten. Het plan om de Franse coronabeperkingen te versoepelen, die zijn ingevoerd om de COVID-19-epidemie in het land te beheersen, begint met het einde van de binnenlandse reisbeperkingen op 3 mei. In de zomer zouden grote evenementen kunnen doorgaan met publiek: een evenement zoals de 24 Uur van Le Mans dus...

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in 24 Heures du Mans op maandag 3 mei 2021.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons