van der Horst

24H Le Mans: ACO verhoogt deelnemersaantal tot 62

Frans volkslied
Frans volkslied
Voor het eerst in de geschiedenis van de 24 uren van Le Mans staan er dit jaar 62 wagens aan de start. Nadat een initiële deelnemerslijst van 60 wagens werd aangekondigd heeft de ACO alsnog besloten om twee extra wagens toe te laten tot hun kroonjuweel. Daarvoor zullen twee tijdelijke pitboxen worden opgezet aan het begin van de pitlane. "De taak van het selectiecomité was dit jaar veel moeilijker dan de voorgaande edities", aldus ACO-voorzitter Pierre Fillon. "Er waren maar liefst 75 aanvragen, elk van een hoog niveau."
De twee bijkomende startnummers komen uit de LMP2-klasse van de European Le Mans Series en stonden bovenaan de reservelijst die in eerste instantie 10 wagens omvatte. United Autosports mag een tweede Ligier JS P217 aan de start brengen voor Ryan Cullen en twee nader te bepalen rijders. Het team had eerder al een uitnodiging op zak na winst in de 2018-19 Asian Le Mans Series. Het Deense High Class Racing debuteert met een Oreca 07 voor Dennis Andersen en Anders Fjordbach.

Met 18 deelnemers was LMP2 al de grootste klasse, dit aantal stijgt nu naar 20. Momenteel staan er nog vijf wagens op de reservelijst, die ook al wordt aangevoerd door drie LMP2's.

--- DEELNEMERSLIJST 24H LE MANS 2019 (PDF) ---

Foto: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op dinsdag 16 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons