van der Horst

24H Le Mans: Alonso: "Een 1-2 voor Toyota in elke sessie en race, dat is het doel"

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Dat Fernando Alonso aan de start staat van de 24 Uren van Le Mans hoeven we u niet meer te vertellen. De Spaanse tweevoudig wereldkampioen F1 lijkt op zijn eentje meer aandacht te trekken dan alle overige rijders samen. Toch debuteert de F1-teamgenoot van Stoffel Vandoorne pas in de Franse klassieker, waarbij de druk om te winnen hoog is voor zowel hemzelf als zijn team Toyota GAZOO Racing. Alonso, nooit verlegen om een straffe uitspraak, legt de lat ook meteen hoog - als één van de enigen binnen het team overigens.
  • Hamofa Performance
Fernando Alonso
Fernando Alonso
"Het is voor mij tot dusver een fantastisch verhaal geweest", vertelt Fernando Alonso. "De teamspirit en de samenwerking is helemaal anders in de enduranceracerij dan in de F1. Ik heb genoten van mijn eerste meters in de wagen tijdens de wintertesten tot nu bij het racen, waarbij de wedstrijden zelf natuurlijk een pak competitiever zijn. Uiteindelijk willen we enkel een 1-2 voor Toyota in elke sessie en in elke race. Dat resultaat hebben we reeds behaald in Spa en hier in Le Mans zijn we tot dusver goed gestart met een degelijke kwalificatie. We zijn er klaar voor!" Hoe Alonso zich zou voelen als hij de 24 Heures du Mans wint bij zijn debuut? "(denkt na) Dat weet ik nu eerlijk gezegd niet, maar hopelijk kan je mij die vraag stellen zondagnamiddag.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24 Heures du Mans op zaterdag 16 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons