van der Horst

24H Le Mans: Comeback van McLaren in Le Mans niet ver weg meer

De McLaren F1 GTR won in 1995 de 24 Heures du Mans
De McLaren F1 GTR won in 1995 de 24 Heures du Mans
McLaren maakte afgelopen weekend bij monde van Zak Brown bekend, in een gesprek met enkele journalisten in de marge van de Grote Prijs van Spanje, dat ze een comeback naar de 24 Heures du Mans wel zien zitten. De constructeur neemt deel aan de gesprekken over de nieuwe topklasse die zou moeten in voege treden vanaf het FIA WEC seizoen '20/'21. De laatste zege van een McLaren op Le Mans dateert al van 1995, toen met de F1 GTR.
Stoffel Vandoorne & Zak Brown
Stoffel Vandoorne & Zak Brown
"De regels zoals ze nu op tafel liggen zijn aantrekkelijk", aldus Brown. "We overwegen dan ook deel te nemen in GTP, Silhouette, LMP1, of hoe deze klasse ook zal gaan heten. Het meest aantrekkelijke voor een raceteam is natuurlijk om Le Mans algemeen te winnen. Ook onze aandeelhouders staan achter het idee, net als toen we vorig jaar de Indy 500 gingen betwisten. Het project voldoet dan ook aan enkele belangrijke criteria, het is financieel haalbaar, we kunnen competitief voor de dag komen en het is goed voor ons merk."

Foto's: Arne Simons & Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op woensdag 16 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons