van der Horst

24H Le Mans: Dries Vanthoor: "Kreeg behoorlijk wat stof in mijn ogen"

JMW Motorsport - Ferrari 488 GTE
JMW Motorsport - Ferrari 488 GTE
Dries Vanthoor's tien verplichte rondjes tijdens de testdag voor de 24 Heures du Mans zaten er rond de klok van 11u vanochtend al op. Als rookie deed hij het rustig aan op de droge baan in La Sarthe, kort na het uitstappen en vlak voor zijn vertrek richting Circuit Zolder nam hij even de tijd om met Autosport.be te spreken over zijn eerste rij-ervaring in Le Mans.
  • Dreamdrive
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
"Ik heb vroeger veel met vrienden op de spelconsole op dit circuit hier gereden, maar in het echt is het toch een andere ervaring", aldus Vanthoor. "Ik heb zeker niet gepusht gedurende mijn tien rondjes, dat mocht trouwens ook niet van het team. Ze hadden mij een tijd opgelegd waar ik niet onder mocht gaan, als rookie begrijp ik dat uiteraard. Het is immers zinloos om hier vandaag risico's te gaan nemen. De eerste rondjes lag de baan er erg vuil bij waardoor ik toch wat stof in mijn ogen kreeg. Maar de Ferrari voelt zeker goed aan."

JMW Motorsport - Ferrari 488 GTE
JMW Motorsport - Ferrari 488 GTE
"De LMP1's en LMP2's zijn een stuk sneller dan onze GTE-wagen, dus het is goed uitkijken. We hebben wel een videosysteem in de Ferrari waardoor het makkelijk is om snellere wagens te zien komen. Ook 's nachts zou dat goed moeten werken, iets wat ik natuurlijk vandaag niet heb kunnen uitproberen. Maar ik ben er gerust in."

Foto's: Racing International Photography



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons