van der Horst

24H Le Mans: Een overzicht van de opvallendste bestickeringen

Porsche livery voor Le Mans
Porsche livery voor Le Mans
De 24 uren van Le Mans is steevast een van de hoogtepunten van het autosportseizoen en daar horen traditiegetrouw enkele unieke kleurpaletten bij. Nog meer dan andere jaren meten de teams en constructeurs hun wagens 'kunstzinnige' en historische kleedjes aan in een poging om zoveel mogelijk aandacht te trekken. Autosport.be geeft een beknopt overzicht van deze buitenbeentjes...
Rebellion R13 Le Mans 2019
Rebellion R13 Le Mans 2019
Rebellion Racing heeft misschien wel de opvallendste (fluo) kleuren van het hele veld. De twee R13 LMP1's werden ingekleurd door artiest 'Tomyboy', met wie het horlogehuis, Rebellion, een samenwerking is aangegaan voor een uniek horloge.


DragonSpeed - BR Engineering BR1 Gibson
DragonSpeed - BR Engineering BR1 Gibson
DragonSpeed wachtte tot op het laatste moment om het publiek te verbazen tijdens de pesage op maandag. Het Amerikaanse team trekt zich na Le Mans terug uit de LMP1-klasse, maar heeft voor de finale race alsnog een eenmalig sponsordeal met Gulf kunnen strikken. 

Risi Competizione - Ferrari 488 GTE
Risi Competizione - Ferrari 488 GTE
De Ferrari 488 GTE Evo van Risi Competizione laat het gebruikelijke rood vallen en liet voor de gelegenheid een kleurenstelling ontwerpen door studenten van de Parijse ENSAAMA kunstschool. Naast het witte lijnenspel springen ook de talrijke paardenpoten aan de zijkant van de wagen in het oog.


JMW Motorsport - Ferrari 488 GTE
JMW Motorsport - Ferrari 488 GTE
JMW Motorsport heeft een lange traditie van speciale livery's in Le Mans, meestal voortkomend uit een ontwerpwedstrijd. Dit jaar koos men voor een camouflagelook in het geel, de huiskleur van het Britse team. Andy Blackmore verwerkte er de contouren van de circuits op de European Le Mans Series kalender in, alsook het logo van de 24 uren van Le Mans en enkele natuurelementen.

Kessel Racing - Ferrari 488 GTE
Kessel Racing - Ferrari 488 GTE
Kessel Racing koos voor een gelijkaardig concept, al is het lijnenspel wel wat strakker op de Zwitserse Ferrari's die door Garage Italia werden aangekleed in opdracht van horlogemaker Hublot. De wagen met roze accenten heeft met Rahel Frey, Manuela Gostner en Michelle Gatting overigens een volledige vrouwelijke line-up.

Team Project 1 - Porsche 911 RSR
Team Project 1 - Porsche 911 RSR
Team Project 1 werkte samen met de kunstenaar Richard Phillips. De Amerikaan verwerkte drie van zijn eerdere werken in de livery van de Porsche 911 RSR met startnummer #56 die momenteel het kampioenschap aanvoert in GTE-Am.


Ford livery voor Le Mans
Ford livery voor Le Mans
Bij de constructeurs komen enkel Porsche en Ford met iets bijzonder voor de dag. Bij Ford kiest men voor vier verschillende basiskleuren die elk verwijzen naar de successen uit de rijke geschiedenis van het Amerikaanse merk. Bij Porsche viert men de WEC-constructeurstitel met een gouden randje in het gebruikelijke kleurenschema, terwijl de twee extra Amerikaanse wagens opnieuw uitgedost worden in de Brumos-kleuren die ze eerder al droegen in Daytona en Sebring.

Een volledig overzicht van alle wagens kan u hier raadplegen.

Foto's: ACO, Rebellion, Porsche, Ford, Risi, Project 1

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op maandag 10 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons