van der Horst

24H Le Mans: FIA bevestigt "Hypercar" looks voor nieuwe LMP1's

Porsche 911 GT1
Porsche 911 GT1
De FIA World Motor Sport Council heeft de eerste contouren vrijgegeven van het nieuwe technische reglement voor de LMP1-klasse, dat vanaf de tweede helft van 2020 in voege zal treden. Zoals verwacht krijgen de constructeurs meer vrijheid om het design van hun prototypes nauwer te laten aansluiten bij hun straatwagens, oftewel zogenaamde "hypercars". Tot dusver was er in de wandelgangen dan ook sprake van een GTP-concept (GT Prototype), wat doet terugdenken aan wagens zoals de Mercedes CLR LMGTP of Porsche 911 GT1. De ACO geeft volgende week vrijdag meer details vrij tijdens de traditionele persconfererentie in het kader van de 24 uren van Le Mans.
  • Powercars
BMW Motorsport - McLaren F1 GTR
BMW Motorsport - McLaren F1 GTR
Een andere belangrijk werkpunt was het temperen van de budgetten, die nog slechts een vierde van de huidige sommen mogen bedragen (wat ongeveer overeenkomt met zo'n € 25 miljoen). Minstens een vijftal constructeurs zou momenteel betrokken zijn bij de gesprekken om het nieuwe reglement vorm te geven, waaronder Toyota, Ford, McLaren, Aston Martin and Ferrari. Er is ook sprake om de nieuwe prototypes te laten uitkomen in het IMSA kampioenschap.

Foto's: Georges De Coster & Porsche AG


 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op donderdag 7 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons