van der Horst

24H Le Mans: Ford met gekende namen naar 24 Uur van Le Mans

Ford GT
Ford GT
Ford heeft geen verrassingen uit de hoge hoed getoverd bij de bekendmaking van de twaalf rijders die op 16 en 17 juni de kleuren van de Amerikaanse constructeur verdedigen tijdens de 24 Uur van Le Mans. Tony Kanaan, terug van weggeweest na een jaar afwezigheid, is de opmerkelijkste toevoeging.
In het derde en tevens laatste jaar van het officiële GTE-programma van de Ford GT worden er opnieuw vier wagens ingeschreven in de professionele GT-klasse van de Franse uithoudingsklassieker. De 'Britse' bolides, die ook het WK Uithouding betwisten, worden bemand door Stefan Mücke, Olivier Pla en Billy Johnson (#66) en Harry Tincknell, Andy Priaulx en Tony Kanaan (#66). De Braziliaanse Indycar-rijder vervangt zijn jonge landgenoot Pipo Derani.

Chip Ganassi Racing - Ford GT
Chip Ganassi Racing - Ford GT
Aan Amerikaanse zijde wordt geopteerd voor exact dezelfde trio's als in de afgelopen 24 Uur van Daytona. Ryan Briscoe, Richard Westbrook en Scott Dixon besturen de #69, terwijl Dirk Müller, Joey Hand en Sébastien Bourdais het stuur delen van de #68.

Foto's: RIP - Ford Chip Ganassi Racing


 
 

All lined up, ready to go! 💙💙💙💙

Een bericht gedeeld door Ford Performance (@fordperformance) op
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in 24 Heures du Mans op woensdag 28 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons