van der Horst

24H Le Mans: Ford neemt afscheid van Le Mans met 'feestelijke' livery's

Ford livery voor Le Mans
Ford livery voor Le Mans
Ford trekt dit jaar naar Le Mans met een aantal unieke kleurenschema's. De Amerikaanse constructeur zet haar fabrieksprogramma met de Ford GT stop na de etmaalrace en doet dat met een knipoog naar de in het verleden behaalde successen. In totaal verschijnen er vijf exemplaren van de Ford GT aan de start, want naast de gebruikelijke vier fabriekswagen runt Ford Chip Ganassi Racing ook een GT voor Keating Motorsports in de GTE Am-klasse.
Ford GT Le Mans livery's
Ford GT Le Mans livery's
De wagen met startnummer #66 (Stefan Muecke, Olivier Pla, Billy Johnson) kleurt zwart als verwijzing naar de GT40 Mk. 2 waarmee Bruce McLaren en Chris Amon de wedstrijd wonnen in 1966. De rode Ford GT #67 van Andy Priaulx, Harry Tincknell en Jonathan Bomarito is een ode aan de winst in 1967 met Ford Mk. IV van Dan Gurney en AJ Foyt. Scott Dixon, Ryan Briscoe en Richard Westbrook nemen het stuur van de Ford #69 die verwijst naar de GT40 die in 1966 tweede werd. De #68 (Dirk Mueller - Joey Hand - Sebastien Bourdais) behoudt de moderne kleuren als referentie naar de meest recente overwinning in 2016. De Ford GT die met Jeroen Bleekemolen, Ben Keating en Felipe Fraga uitkomt in de GTE Am-klasse behoudt hetzelfde stramien als de 'feestelijke' livery's maar maakt gebruik van het paars en oranje van hoofdsponsor Wynn’s.


Foto's: Ford


 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op dinsdag 28 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons