van der Horst

24H Le Mans: Keating Ford verliest GTE-Am overwinning na diskwalificatie

Keating Motorsports - Ford GT
Keating Motorsports - Ford GT
De Keating Motorsports Ford GT van Jeroen Bleekemolen, Felipe Fraga en Ben Keating is een dag na de 24 uren van Le Mans de GTE-Am zege kwijtgespeeld. In eerste instantie gaven de stewards een tijdstraf van 55.2 seconden omdat de minimumtijd bij het tanken niet gerespecteerd werd (44.4s ipv 45s). De wagen zou daardoor als tweede geklasseerd worden, maar niet veel later volgde de bijkomende vaststelling dat ook de tankinhoud van de wagen 0.1 liter boven de maximumcapaciteit van 96 liter lag. Voor deze tweede inbreuk werd de wagen uiteindelijk gediskwalificeerd en volledig uit de uitslag geschrapt.
Team Project 1 - Porsche 911 RSR
Team Project 1 - Porsche 911 RSR
De zege gaat dus naar de Project 1 Motorsports Porsche 911 RSR van Patrick Lindsey, Egidio Perfetti en Joerg Bergmeister, tevens de kersverse FIA WEC GTE-Am kampioenen. De JMW Motorsport en WeatherTech Racing Ferrari's vervolledigen het podium. Ook de Chip Ganassi Racing Ford GT #68 die uitkwam in GTE-Pro werd gediskwalificeerd vanwege een te grote tankinhoud, in dit geval werd de limiet overschreden met 0.83 liter. De Ford GT #68 kwam als vierde over de meet en was de best geklasseerde wagen van de Amerikaanse constructeur. De zusterwagens #67 en #69 schuiven hierdoor op naar respectievelijk de vierde en vijfde plek.

Foto's: Geert Franquetti & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op maandag 17 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons